Торти більше не печу! Кекс «Австралійський» за 15 хвилин має неперевершений смак

І простий у приготуванні

Кекс – один із найбільш популярних видів випічки. Ласуни люблять кекси через те, що вони мають вологу структуру і навіть без крему, чи начинки вони нереально смачні.

«Австралійський» кекс складається із звичайнісіньких продуктів та його смак виходить напрочуд чудовим. Рецепт простий і швидкий, а результат вас приємно здивує.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт кексу, який можна готувати в одній великій формі, або у маленьких кексницях.

Готується кекс буквально 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 180 г;
  • цукрова пудра – 200 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль – дрібка;
  • ванільний цукор – 1 пачка;
  • молоко – 250 мл;
  • розпушувач тіста – 15 г;
  • борошно – 350 г.

Для глазурі:

  • молочний шоколад – 160 г;
  • вершки – 100 мл.

Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. У глибоку миску перекладаємо м’яке вершкове масло, додаємо цукрову пудру, дрібку солі та ваніль і збиваємо міксером до пишності і збільшення в об’ємі.

Далі по одному вводимо яйця, продовжуючи збивати міксером. коли всі яйця будуть вмішані, додаємо молоко і збиваємо масу до однорідності.

В окремій мисці змішуємо борошно і розпушувач тіста. Вводимо борошно у масляно-яєчно-молочну суміш і лопаткою замішуємо тісто.

Форму для випічки змащуємо олією і перекладаємо туди отримане тісто. Випікаємо кекс в зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.

Для приготування глазурі молочний шоколад ломаємо на невеликі шматочки і заливаємо вершками. Розтоплюємо шоколад або на водяній бані, або в мікрохвильовці невеликими імпульсами.

Отриманою глазурю поливаємо готовий кекс. За бажанням зверху можна присипати кокосовою стружкою, або горішками.

Готовий кекс виходить дуже смачним, пухким, ароматним і вологим всередині.

Смачного!

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook