Торт «Скарби Єгипту» (РЕЦЕПТ)
Цей рецепт будуть випрошувати всі гості!
Це особливий торт. Він вразить ваших рідних, адже торт дуже ніжний та ароматний завдяки лісовим горіхам.
Інгредієнти:
На три коржі:
- 6 - білків
- 6 столових ложок - цукру
- 1,5 столові ложки - пшеничного борошна
- 120 г - лісових горіхів
Пудингова маса:
- 10 - жовтків
- 10 - плоских столових ложок цукру
- 5,5 столових ложок - пшеничного борошна
- 6 чайних ложок - ванільного цукру
- 340 мл - молока
- 170 г - масла
Крем із вершків:
- 340 г - вершків 30-36%
- 200 г + 2 столові ложки - цукру
- 120 г - фундука
Додатково: мигдалеві пластівці або нарізаний мигдаль без шкірки для прикраси.
Приготування:
Підготуйте горіхові коржі.
Кожен корж готуйте і випікайте окремо (якщо не маєте можливості робити це одночасно). Збийте 2 білки до жорсткої піни, поступово додайте 2 столові ложки цукру. В кінці, обережно перемішати з ½ столовою ложкою борошна та 40 г горіхів (на один корж).
Дно форми діаметром 20 см, вистелити папером для випікання. Викласти тісто. Випікати протягом 15 хв при 170 °С, поки тісто не стане злегка коричневого кольору.
Точно так само спекти ще два коржі.
Приготуйте пудингову масу.
Змішайте яєчні жовтки з цукром, ванільним цукром, борошном та молоком у гладку масу. Все закип’ятіть і готуйте на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Дайте охолонути.
Підготуйте крем з вершків.
Горіхи обсмажте у духовці приблизно 5-10 хвилин при 180 ° С, поки шкірка не стане коричневою і почне відставати від горіхів. Залиште горіхи охолонути, потім зніміть шкірку з горіхів. Наріжте горіхи на дрібні шматочки.
Покладіть 200 г цукру у велику каструлю з товстим дном. Поставте на середній вогонь. Коли цукор почне розчинятися, час від часу струшуйте каструлю, нехай цукор розтопиться рівномірно. Коли карамель стане золотистою швидко вилийте її на пергаментний папір та розмастіть. Коли вона затвердіє, поламати на дрібні шматочки.
Вершки збийте з цукром (2 ст. ложки). Додайте до них горіхи та шматочки карамелі. Залиште карамель для прикрашення.
Збираємо торт: по черзі кладемо корж - пудингова маса - вершки і так повторюємо до закінчення коржів. Прикрашаємо як на фото.
Залиште торт в холодильнику на всю ніч. Смачного!
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ