Торт «Принц» на кефірі (РЕЦЕПТ)

Покроковий рецепт десерту

Торт - улюблений десерт багатьох людей. Саме тому рецептів приготування тортів дуже багато. Серед них є досить відомі: Захер, Київський, Червоний оксамит, Тірамісу, Мурашник, Наполеон, Панчо, Прага, Пташине молоко, Сметанник, Чорний ліс, Медовик та маса інших. Але є і такі, які моторні господині придумали самі.

Пропонуємо рецепт знаменитого солодкого торта "Принц", який готується на кефірі. Він досить простий у приготуванні, основу складають шоколадні коржі і вишнева начинка з вершковим кремом.

Інгредієнти:

Коржі:

кефір - 250 мл;

яйця - 2 шт.;

какао-порошок - 40 г;

борошно - 300 г;

цукор - 200 г;

ванільний цукор - 1 ч.л.;

розпушувач - 1,5 ч.л.;

вершкове масло - 80 г.

 

Крем:

вершки (33%) - 200 г;

сметана (20%) - 250 г;

цукрова пудра - 80 г.

Приготування:

Розморозити заздалегідь вишню без кісточок. Злити сік. Розбити в ємність яйця, додати 200 г цукру, ванільний цукор. Збивати міксером 5 хвилин. З'єднати борошно, розпушувач, какао. Перемішати і просіяти.
Додати в яєчно-цукрову суміш кефір, розтоплене і остигле вершкове масло. Перемішати. Додати борошно з какао, перемішати до однорідності. Застелити форму для випікання пергаментом, змастити маслом, викласти тісто. Розрівняти. Випікати 50 хвилин при температурі 180 С.

Витягти з форми, остудити.

Розрізати по можливості на 4 коржа.
З'єднати вершки і цукрову пудру, збивати до отримання стійких піків. Влити сметану, перемішати все ложкою.
Просочити корж вишневим соком, змастити кремом, зверху викласти частину вишні. Так повторити з іншими коржами.
Змастити верх і боки також кремом.
Один корж подрібнити в крихту, обсипати нею торт.
Дати просочитися протягом 4 годин.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: торт