Торт «Кучерявий Пінчер»: простий десерт, що привертає увагу своїм незвичайним виглядом і чудовим смаком
Готувати його зможуть навіть школярі
Цей торт стане чудовим вибором для особливих випадків або просто для частування себе та близьких солодким смаколиком. Обов'язково спробуйте та залишитеся задоволені.
Інгредієнти:
Для коржів:
- Яйця – 3 штуки;
- Цукор – 160 грамів;
- Сметана – 1 стакан (250 мілілітрів);
- Згущене молоко – 150 грамів;
- Борошно – 1,5 стакана;
- Какао – 2 столові ложки;
- Ванільний цукор – 10 грамів;
- Сода – 1 чайна ложка без гірки;
- Сіль – дрібка.
Для крему:
- Сметана – 600 грамів;
- Цукор – 200 грамів;
- Ванільний цукор – 10 грамів.
Глазур:
- Цукор – 3 столові ложки;
- Какао – 1,5 чайної ложки;
- Окріп – 5 столових ложок;
- Вершкове масло – 1 чайна ложка.
В мисочку вбиваємо яйця, трохи їх розмішуємо. Додаємо цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Знову перемішуємо. Додаємо сметану, згущене молоко та соду. Перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно, гарно замішуючи тісто. Ділимо тісто на дві частини та до одної з них додаємо 2 столові ложки какао, а до іншої ту саму кількість борошна. Гарно розмішуємо.
Деко застилаємо пергаментом та по черзі випікаємо тісто. Випікаємо у духовці при температурі 180 градусів, приблизно 15 хвилин. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою.
Для крему змішуємо сметану та цукор. Дайте їй постояти декілька хвилин, щоб розтав цукор та ще раз перемішайте. Збивати не потрібно, крем має бути досить рідким, щоб торт гарно просочився.
З білого коржа вирізаємо основу під тортик. Решту готового тіста наріжте на однакові кубики. Основу викладіть на блюдо та гарно змажте кремом.
За допомогою виделки змащуємо кожен кубик тіста у кремі та викладаємо на основу. За бажанням, можна додати до тортика волоські горіхи. В результаті має вийти гірка.
Для ганаша змішуємо всі сухі інгредієнти – цукор та просіяне какао, додаємо окріп, ретельно перемішуємо та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь. Варимо 3-5 хвилин до загустіння. Знімаємо з вогню та додаємо вершкове масло й розмішуємо.
Поливаємо тортик глазур’ю та прикрашаємо горіхами. Залиште його в холодильнику на 2-3 години.
Смачного!
Джерело: sensatsiya
Радіо Трек: НОВИНИ