ТОП рецептів млинців для тих, хто дотримується здорового харчування
Масляна для тих, хто стежать за фігурою - не привід відмовляти собі у задоволені скуштувати смачних млинців. Ми підготували для вас рецепти млинців, які не додадуть зайвих кілограмів.
Японські оладки
- 110 грамів м'якого сиру 0,1%
- 45 грамів рисового борошна
- 1 яйце
- 1 / 4 ч.л соди
- замінник цукру (можна стевію або на честь свята — меду)
Усі інгредієнти необхідно вимішати, можна у блендері.
Нагрійте сковорідку. Викладайте на пательню по одній столовій ложці тіста (приблизно 3-4 оладки на одній сковорідці). Як тільки тісто трохи схопиться на сковорідці – додайте зверху ще одну ложку тіста. І так продовжуйте далі – поки не закінчиться тісто! Смажити на маленькому вогні, під кришкою 2-3 хвилинки, потім перевернути оладки на інший бік – і знову під кришкою 2-3 хвилинки.
Оладки з яблуком
- Кефір 200 г
- Яйця 2 шт
- Рисове борошно 200 г
- Розпушувач 1 ч.л
- Цукор 10 грамів, без нього не обійтися – але можна замінити підсолоджувачем
- Яблука 250 г
Приготування:
Яблука нарізати кубиками. Змішуємо усі інгредієнти для тіста. Борошно додавати поступово, помішуючи. Вкінці додати яблука й перемішати. Смажити з обох сторін до золотистого кольору.
Вівсяний млинець
- 50 мл молока
- 4 ст л вівсяних пластівців
- 2 яйця
- Сіль за смаком
- Начинка за смаком
Змішуємо до однорідності молоко, яйця, вівсянку і сіль блендером. На розігріту сковорідку виливаємо тісто й смажимо до рум'яної скоринки з 1 боку. Потім перевертаємо, кладемо начинку (наприклад трохи твердого сиру й помідори) і накриваємо другою половинкою млинця. Закриваємо кришкою і хвилину обсмажуємо. Далі перевертаємо на інший бік і готуємо ще хвилинку.
Млинці без цукру й борошна
- 4 яйця
- 2 ст л м'якого сиру 0% або йогурту
- 200 мл знежиреного молока
- 2 ст л натурального йогурту
- 4 ст л кукурудзяного крохмалю
- 2 ч л оливкова олія
- Замінник цукру
- Дрібка солі
Приготування
Яйця збити віночком, додати всі рідкі інгредієнти, крім оливкової олії. Додати сіль й замінник цукру. Поступово додавати крохмаль, добре вимішувати аби не було грудочок. Залишити тісто відпочити на 5 хвилин. Потому – додати оливкову олію й добре перемішати. На сковорідку – буквально краплинку оливкової олії, зменшити вогонь до середнього. Смажити з обох сторін до золотистого кольору.
Поки смажите млинці, час від часу помішуйте тісто яке лишилося у мисці, аби крохмаль не осідав на дні, а тісто лишалося однорідним.
Кукурудзяний млинець
- 1 яйце
- 150 грамів йогурту без цукру
- Дрібка солі
- 1/3 ч л розпушувача
- 2 ст л кукурудзяного борошна
Начинку можна додавати будь-яку – за смаком, й згорнути млинець пополам.
Млинець з висівками
- 1 яйце;
- 3 ст л вівсяних висівок (або вівсянки);
- 70 мл кефіру;
- 1 ст л будь-якого борошна (кукурудзяне або рисове).
Змішуємо всі інгредієнти, залишаємо на 5 хвилин, аби висівки набрякли. Випікаємо на розпеченій сковорідці, без олії. Під кришкою. За 2 хвилини з кожного боку.
Начинку можна додавати будь-яку, смачно з м’яким сиром.
Cмачного!
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ