ТОП-10 рецептів глазурі для пасок (ФОТО)

Ми поділимося як класичними, так і нетрадиційними рецептами глазурі.

Білкова глазур

Інгредієнти:

1 яєчний білок

225 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

Білок збити в міцну піну (до піків). Всипати половину цукрової пудри і збити до повної гладкості. Всипати решту пудри і перемішати. Дати глазурі постояти 10 хвилин і відразу використовувати.

Ванільна глазур 

Інгредієнти:

1 склянка цукрової пудри

3 ст.л теплої води

1 ч. л. ванільного екстракту

Рецепт приготування:

Просіяти в сотейник цукрову пудру, додати воду і ванільний екстракт. Нагріти суміш, помішуючи лопаткою, до 40°С. Якщо глазур вийде дуже густа, додати води, а якщо рідка – ще трохи цукрової пудри.

Шоколадна глазур

Інгредієнти:

2 ст.л. какао-порошку

3 ст.л. цукру

2-3 ст.л. молока

50 г вершкового масла

Рецепт приготування:

Змішати какао, цукор і молоко. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити, поки цукор не розчиниться. В кінці додати вершкове масло і перемішати. Остудити глазур до кімнатної температури.

Желатинова глазур

Інгредієнти:

1 стакан дрібного цукру

1 ч.л. желатину

кілька крапель лимонного соку

ванілін

Рецепт приготування:

Залити 1 чайну ложку швидкорозчинного желатину 2 ст.л. води і залишити набухати на 5-10 хвилин.

Змішати цукор, ванілін і воду, що залишилася. Поставити на повільний вогонь і варити, помішуючи, до розчинення цукру.

Додати в цукровий сироп (він не повинен бути киплячим) набряклий желатин, перемішати і збити міксером, поки маса не побіліє і не стане пишною. Додати лимонний сік за бажанням.

Дати глазурі трохи охолонути. Зазначеною кількістю глазурі можна покрити 3-4 великих паски.

Апельсинова глазур

Інгредієнти:

150 г цукрової пудри

1 апельсин

Рецепт приготування:

У миску просіяти цукрову пудру. На дрібній тертці натерти цедру апельсина, в невелику миску вичавити сік.

В цукрову пудру додати приблизно 2 столові ложки апельсинового соку і перемішати до стану пасти. За необхідності додати ще трохи соку для потрібної вам консистенції.

Можна відразу додати трохи цедри в глазур, а можна спочатку полити глазур'ю паску і лише потім посипати зверху цедрою.

Зелена глазур

Інгредієнти:

пудра цукрова – 200 г

фісташки очищені – 100 г

шпинат – 200 г

сіль морська – 0,5 ч. л.

лимон (сік і цедра) – 1/4 шт.

Рецепт приготування:

Фісташки, сіль і цедру дрібно потовкти, додати цукор, лимонний сік. Шпинат залити гарячою водою, довести до кипіння, відкинути на сито, віджати (зберігши усю рідину) та протерти через сито, додати до фісташкової маси.

Якщо вийшло занадто густе –  додати 1-2 ст. л. води з шпинату. Щоб домогтися інших кольорів, можна використовувати морквяний сік, сік петрушки або буряка.

Кавова глазур

Інгредієнти:

склянка цукру

100 мл чорного міцної кави.

Рецепт приготування:

Варіть на невеликому вогні до утворення густого сиропу. Покрийте ним холодну паску і дайте підсохнути.

Глазур з ірисок

Інгредієнти:

1/4 склянки молока або вершків

 40 г вершкового масла

1-2 ст.л. цукрової пудри

іриски тверді - 250г

Рецепт приготування:

Розтопіть молоко із вершковим маслом. Додайте цукрову пудру та іриски. Варіть, помішуючи, до однорідності. 

Глазур з білого шоколаду

Інгредієнти:

100 г білого шоколаду

50 мл вершків

Рецепт приготування:

Розламайте шоколад на дрібні шматочки. Влийте вершки і розтопіть на водяній бані. Перемішайте до однорідної маси. Коли глазур почне густіти, її можна використовувати.

Фруктова глазур

Інгредієнти:

1 яєчний білок

1, 2 ст. цукрової пудри

5 ст. л. натурального ягідного сиропу

Приготування:

З білків і цукрової пудри приготувати міцну піну. Додати сироп і перемішати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook