ТОП-3 страви, які варто терміново виключити з обіднього меню. Їх вживають усі

Аби схуднути й бути здоровими — треба напрацювати нові звички

Валентина Івушкіна, фахівець з харчування та детоксикації, впевнена: навіть корисні продукти, з'їдені не в той час чи не в тих сполученнях, можуть нашкодити. Цього разу вона розповіла про те, чим не варто харчуватися в обід.

Перш за все, варто зазначити, що у своїй роботі Валентина спирається на дослідження східної медицини. У ній велика увага приділяється циклу природних елементів.

З 11 до 15 годин, коли настає час обіду, в природі переважає елемент Вогню.

 

Якщо в ці години ви їсте продукти, які також містять ці елементи, можуть з'явитися запальні процеси, мігрень, жар, тиск, гормональні порушення (гіпертиреоз), печія, діарея, нудота, не перетравлювання жирів, гіркота в роті, рефлюкс, хвороби печінки і жовчного міхура, хвороби крові, випадання волосся і так далі.

Виходячи з цього, Івушкіна виділила 3 продукти, які не варто їсти в обід:

1. Тепле за властивостями м'ясо, наприклад, баранина, яловичина, а також риба. При частому вживанні в ці години вони можуть поступово ставати причиною вищезазначених захворювань та симптомів. В обід краще їсти більш прохолодні види м'яса.

2. Помідори. Цей овоч і всі продукти з нього (томатний сік, томатна паста тощо) мають виражено кислий смак, а тому в обід можуть активізувати «гарячі» процеси.

3. Гречка. Легка за властивостями – цим і небезпечна в години денного приймання їжі. Гречка набагато більш доречна для сніданку або вечері.

Отже,

з 11 до 15 годин не варто їсти кислі, гострі, жирні, маслянисті, солоні, надто легкі й теплі за властивостями продукти. Зате можна їсти молочне, пшеницю та інші зернові з важкими властивостями, трохи солодощів (крім тих, що на меду), багато сирих фруктів, овочі та зелень.

В результаті покращується травлення, нормалізується вага і зміцнюється імунітет.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook