Кулінарні трюки, які полегшать життя

Лайфхаки від кмітливих господинь

На кухні трапляється всіляке.

Іноді продукти можуть неочікувано скінчитися чи зіпсуватися або ж просто втратити «товарний вигляд» і подавати їх на стіл уже не комільфо...

А буває, що треба зробити все максимально швидко і звичайна чистка варених яєць перетворюється у випробування.  

Ми зібрали кілька порад, які значно спростять процес приготування їжі та допоможуть зробити ваші страви ще смачнішими.

Легко почистити яйця

Зняти шкаралупу з яєць легко і рівномірно допоможе лимонний сік. Просто закиньте у каструлю, в якій варяться яйця, кілька шматочків лимона і трохи поваріть.

Також замість лимона можна використати невелику кількість соди.

Пом'якшити тісто

Якщо тісто для пельменів вийшло надто жорстким, додайте у киплячу воду з пельменями склянку холодної води.

Захист від википання

Покладіть на каструлю з киплячою водою дерев'яну ложку.

Вона не дозволить рідині вихлюпування навіть при сильному кипінні.

Пересолений борщ

Насправді врятувати пересолений суп чи борщ досить легко.

Зазвичай у такому випадку у страву додають кілька великих шматків сирої картоплі. Її варять на повільному вогні близько 10-15 хв, а потім – витягують.

Якщо раптом ситуація не змінилася, у каструлю можна додати трішечки цукру.

Повернути бульбашки у шампанське

Реанімувати шампанське можна за допомогою родзинок.

Просто киньте кілька сушених родзинок у пляшку і залиште на пів години. Натуральний цукор поверне ігристий смак та бульбашки.

Правильне зберігання сиру

Сир - це органічний продукт і йому необхідне повітря.

Крізь плівку повітря не надходить, тож сир може зіпсуватися. Якщо не хочете, аби так сталося, зберігайте продукт загорнутим у пергаментний папір.

Захистити зріз сиру

Щоб зріз сиру не обвітрився у холодильнику, його можна змастити олією, маргарином чи іншим жиром. У такий спосіб можна зберігати будь-який твердий сир із восковою кіркою.

Охолодження цибулі

Щоб нарізати цибулю і не розплакатися, її слід попередньо помістити у морозилку на 10 хв.

Швидко освіжити овочі

Сухе повітря у холодильнику витягає вологу з овочів та фруктів, через що вони в'януть і псуються.

Повернути продуктам пружність і свіжість допоможе крижана вода та сира картопля. Наповніть миску водою, опустіть у неї половинку картоплини й замочіть там моркву, редис і селеру. Через пів години овочі будуть готові до вживання.

Зберігання молочних продуктів

Термін придатності молочних продуктів можна продовжити, якщо запобігти появі бактерій всередині упаковки.

Для цього потрібно створити вакуум. Зробити це можна, перевернувши місткість догори ногами.

Запобігти затвердінню солі

Щоб сіль не затверділа від вологості, насипте на дно сільнички трохи рису. Рис вбиратиме надлишки вологи і сіль не затвердіє.

Реанімувати загустілий мед

Мед - один із тих продуктів, який може зберігатися роками.

Єдиний нюанс у тому, що згодом він загусне і помутніє. Реанімувати його допоможе мікрохвильовка. Встановіть її на середню потужність і розігрівайте мед протягом 30-40 секунд.

За матеріалами Ukr.Media

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook