ТОП кращих овочів для схуднення

Серед їх переваг – низька калорійність та клітковина

Броколі - у складі міститься фолієва кислота, а також вітамін С, В 6, К.

Шпинат - має дуже насичений склад. Крім вітамінів, там є такі мікроелементи, як калій, цинк, залізо, кальцій, фосфор.

Зелень - її рекомендують додавати до всіх овочевих салатів. У зелені дуже багато вітамінів, також є фолієва кислота, цинк та рибофлавін.

Квасоля, горох, сочевиця та боби – у цих продуктах більше корисної для організму клітковини, ніж у будь-якому м'ясі. Також є фосфор, тіамін, рибофлавін.

Огірки сприяють виведенню з організму зайвої рідини. До їх складу входить калій, кальцій, фосфор, магній та інші корисні мікроелементи та вітаміни.

Морква – містить багато вітаміну А, С, К, В6. Також у складі є калій, мідь, фолієва кислота та клітковина.

Селера – один з найефективніших спалювачів жиру. Містить у собі залізо, цинк, магній, кальцій, калій.

Салат-латук - має багатий вітамінізований склад (К, А, В6, Е, С), також містить у собі мідь, кальцій та фолієву кислоту.

Спаржа - покращує метаболізм та живить організм такими мікроелементами, як марганець, селен, фосфор, калій, рибофлавін, тіамін.

Цвітна та білокачанна капуста. Вони практично не містять калорій, зате дарують організму відчуття насичення та необхідну добову норму клітковини.

Тож коли виникає питання про те, які овочі допоможуть схуднути, рекомендують звернутися саме до цього списку, щоб було простіше скласти свій денний раціон.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook