ТОП 7 продуктів, які містять найменше цукру

Надлишок солодкого піску в харчуванні одна з найгостріших проблем здорового харчування

У сучасному житі обмежити кількість вуглеводів не так й просто. Цукор входить до складу більшості продуктів, навіть до таких, на перший погляд, безпечних як йогурт, сир чи соуси.

Горіхи

Крім того, що горіхи є джерелом Омега-3, цей продукт також багатий на вітаміни A, B, C, D і E, калій, магній, залізо та фосфор.

Кисломолочна продукція

Але лише без цукру, інших підсолоджувачів, барвників, «покращувачів» смаку тощо. Містить вітаміни групи В, кальцій, калій, цинк, хром та інші елементи, що позитивно впливають як на травлення, так і на весь організм загалом. На відміну від молока, лактоза тут перетворюється на молочну кислоту, яка легко засвоюється організмом, тому кисломолочна продукція показана навіть людям із непереносністю молока.

Риба

Риба багата на корисні нутрієнти, у тому числі Омега-3 жирні кислоти, вітамін D, а також селен, фосфор, кальцій та інші мінерали.

Овочі

Є незамінним джерелом клітковини, яка дає відчуття ситості та об’єму їжі, а отже, рятує від переїдання та зайвої ваги. Вживання клітковини гарантує підтримку нормального рівня цукру та холестерину в крові, очищення організму та здорове випорожнення. Клітковина забезпечує хороший імунітет.

Бобові

Це не тільки клітковина, а й дієтичний білок, що забезпечує збалансований раціон та відчуття ситості. Вживання бобових допомагає покращити травлення, сприяє добрій роботі кишківника, є відмінним джерелом протеїну та фолієвої кислоти.

Зернові

Можуть похвалитися високою концентрацією вітамінів та мікроелементів у своєму складі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook