ТОП-4 секрети ідеальної куті на Різдво

Це треба знати кожній господині

Різдво 25 грудня чи 7 січня? Навколо цього питання вже давно точаться дискусії. Проте, коли б ви не вирішили святкувати народження Ісуса Христа, треба вміти готувати смачну кутю. Аби головна страва Святвечора вдалася, допоможуть 4 секрети.

Традиційний рецепт куті

Інгредієнти:

  • пшениця - 400 г,
  • мед або цукор – 100-150 г,
  • мак – 250 г,
  • волоські горіхи – 150 г,
  • родзинки – 150 г,
  • узвар або кип'ячена вода - 2 л.

Часто господині, з’єднавши всі продукти, не отримують досконалого смаку та структури куті. Досвідчені господині поділилися секретами правильного приготування куті.

Секрет №1

Пшеницю замочуємо на ніч у чистій воді. Після цього промиваємо її в проточній воді декілька разів, висипаємо в каструлю, заливаємо водою – так, щоб вода покривала її на 2 см. Ставимо на плиту і варимо приблизно 1,5-2 години. Перемішувати кашу не можна, можна лише доливати воду. Важливо додати пів чайної ложки солі, це розкриє смак пшениці.

Секрет №2

Мак промиваємо у холодній воді, заливаємо окропом, кип’ятимо 1-2 хвилини і залишаємо на кілька годин. Потім проціджуємо через марлю і перетираємо у ступі чи блендері, поступово додаючи 1-2 ст. л. цукру. Під час цього мак повинен побіліти.

Секрет №3

Родзинки та сухофрукти заливаємо окропом на 10-15 хвилин. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім їх можна залити узваром.

Секрет №4

Очищені горіхи треба нарізати і злегка обсмажити на сухій сковороді без олії. Так горіхи більше розкриють свій смак і відійде зайвий зовнішній шар.

Виконавши усі ці умови, перемішайте інгредієнти і додайте цукор або мед до смаку.

Джерело: apostrophe

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook