ТОП-3 рецепти глазурі без яєць на паску

Час готуватися до свята

Зовсім скоро головне християнське свято – Великдень. Паска – обов'язкова на святковому столі. І кожна господиня, яка готує паску сама, намагається її зробити найкрасивішою. Пропонуємо вам три варіанти, як зробити глазур для паски, яка не обсипається і готується без яєць.

Глазур для паски з желатином

Інгредієнти:

  • цукор - 150 г;
  • вода - 60 мл;
  • желатин - 5 г + вода - 25 мл.

Замочіть желатин у воді. Пропорція желатину і води повинна бути 1:5.

З'єднайте воду з цукром і доведіть до кипіння, варіть 1 хвилину. Додайте желатин, перемішайте. Збийте до однорідності. Покрийте паску глазур'ю. Зверху викладіть часточки карамелізованих апельсинів або лимонів або карамелізовану цедру, горіхи кеш'ю, сушену журавлину. Залиште застигати. 

Шоколадна глазур для паски

Інгредієнти:

  • шоколад - 80 г;
  • олія рафінована - 8 мл.

Розтопіть в каструлі шоколад з олією. Змастіть паску, задекоруйте горіхами, цукатами, в'яленими ягодами. Залиште підсихати.

Ягідна глазур для пасхи

Інгредієнти:

  • ягідне пюре (без кісточок) - 50 г;
  • цукор - 100 г;
  • желатин - 5 г + вода - 25 мл.

Залийте желатин водою, залиште набухати на 10-15 хвилин. Змішайте ягідне пюре з цукром, поставте на маленький вогонь і нагрійте - потрібно, щоб цукор розтанув. Додайте в пюре набряклий желатин, перемішайте. Збийте масу до однорідності, вона повинна охолонути. Покрийте паски тонким шаром глазурі, задекоруйте і залиште підсихати на 8-9 годин.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook