ТОП-3 помилки під час варіння пельменів: ви точно так робите

Це впливає на смак і вигляд страви

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як вважається. Здавалося б, що тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені.

Втім, у кулінарів є свої хитрощі.

Перша помилка стосується приготування заморожених пельменів. Через різкий перепад температур кулінари в результаті відколупують шматочки тіста з дна каструлі.

Рішення: заморожені пельмені на 3 хвилини поміщають у холодну воду. Вони не встигнуть розморозитися, але стануть набагато ближче до кімнатної температури.

Друга помилка пов’язана з доведенням води до кипіння. При надто високій температурі тісто лопне, а за надто низької – пельмені злипнуться. Ідеальним варіантом вважається момент, коли вода лише починає закипати.

На це вказують перші бульбашки.

Третій фокус пов’язаний з додаванням у каструлю склянки холодної води (вливають тонкою цівкою). Роблять це у момент закипання. Після вливання чекають приблизно хвилину та вимикають.

Додайте в каструлю склянку холодної води. Повторіть цей цикл: закипання – холодна вода ще раз. І за хвилину пельмені вже можна виймати. Завдяки постійному зниженню температури води тісто і м’ясо поступово проваряться і не будуть липнути один до одного навіть без олії.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook