Тонкі млинці від Клопотенка, для яких не треба молоко

Вони виходять дуже ніжні

Незабаром Масляна – період, коли господині найчастіше готують млинці. Цього року вона триватиме з 11 до 17 березня. Є дуже багато рецептів млинців. Але шеф-кухар Євген Клопотенко радить готувати їх за рецептом, для якого не треба молоко.

Каже, вони виходять дуже смачні і ніжні. Млинці на воді виходять тонкими, не рвуться та не пристають до сковорідки.

Інгредієнти:

  • 3 – яйця
  • 2 ст. л. – цукру
  • ⅓ ч. л. – солі
  • 200 мл – води кімнатної температури
  • 120 г – борошна
  • 3 ст. л. – олії

Збийте яйця з цукром.

Додайте до яєчної суміші сіль і половину всього борошна. Ретельно перемішайте вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок.

Тепер додайте в тісто воду, решту борошна, олію та знову перемішайте.

Залиште тісто постояти 10 хв.

За допомогою кулінарного пензлика або серветки змажте сковорідку невеликою кількістю олії та добре розігрійте. Змащувати сковорідку олією потрібно лише один раз, перед початком смаженням млинців.

Ополоником вилийте на розігріту сковорідку 1 порцію тіста, розподіліть його поверхнею, нахиляючи пательню вверх-вниз. Смажте млинець по 1 хв з кожного боку.

Виходять тоненькі млинці, які можна поєднувати з будь-якою начинкою.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook