Тісто для пиріжків, яке піднімається за 5 хвилин: Секрет найсмачнішої випічки (ФОТО)
І два варіанти начинок
Ділимося рецептом тіста, з яким пиріжки вийдуть неймовірно смачними. Тісто треба просто замісити і можна зразу випікати. Пиріжки виходять повітряні, невагомі і дуже смачні, весь секрет у крутому окропі.
Інгредієнти:
Заварна основа тіста:
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Олія – 3 ст. л.
- Вода окріп – 250 мл.
Опара:
- Дріжджі сухі – 11 г
- Вода тепла – 250 мл
- Борошно – 550-600 г
- Яблучна начинка:
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Яблука – 1 кг
- Сік лимона – 2-3 ст. л.
- Ванілін – за смаком
- Вершкове масло – 30 г
Начинка з адигейського сиру:
- Сир адигейський – 150 гр.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Зелена цибуля – за бажанням
У миску насипаємо борошно, цукор, сіль, олію, перемішуємо. Вливаємо крутий окріп, заварюємо борошно, інтенсивно перемішуємо до однорідності, залишаємо охолонути до 40 градусів.
Робимо опару в іншій мисці. Беремо теплу воду, додаємо дріжджі, перемішуємо до розчинення. Коли дріжджі почнуть працювати, з’явиться пінна шапочка, вливаємо у вже охолоджену заварну основу і перемішуємо.
Тепер додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, спочатку в мисці, потім руками на столі.
Тісто готове, можна відразу братися за ліплення пиріжків, але все ж краще дати відпочити хвилин 5-10.
За цей час готуємо начинку з яблук
Очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Відправляємо на сковорідку, поливаємо лимонним соком за смаком, перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності хвилин 5-7.
Потім додаємо цукор, ванілін за смаком, і трохи вершкового масла, готуємо до випаровування рідини. Масу за бажанням можна пробити блендером.
Начинка з адигейського сиру
Адигейський сир нарізаємо шматочками, розтираємо виделкою, підсолюємо і начинка готова. За бажанням можна додати зелену цибулю або зелень.
Формуємо пиріжки і смажимо на сковорідці у великій кількості олії на невеликому вогні до золотистого кольору.
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ