Тісто для пиріжків, яке піднімається за 5 хвилин: Секрет найсмачнішої випічки (ФОТО)

І два варіанти начинок

Ділимося рецептом тіста, з яким пиріжки вийдуть неймовірно смачними. Тісто треба просто замісити і можна зразу випікати. Пиріжки виходять повітряні, невагомі і дуже смачні, весь секрет у крутому окропі.

Інгредієнти:

Заварна основа тіста:

  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Вода окріп – 250 мл.

Опара:

  • Дріжджі сухі – 11 г
  • Вода тепла – 250 мл
  • Борошно – 550-600 г
  • Яблучна начинка:
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Яблука – 1 кг
  • Сік лимона – 2-3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Вершкове масло – 30 г

Начинка з адигейського сиру:

  • Сир адигейський – 150 гр.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Зелена цибуля – за бажанням

У миску насипаємо борошно, цукор, сіль, олію, перемішуємо. Вливаємо крутий окріп, заварюємо борошно, інтенсивно перемішуємо до однорідності, залишаємо охолонути до 40 градусів.

Робимо опару в іншій мисці. Беремо теплу воду, додаємо дріжджі, перемішуємо до розчинення. Коли дріжджі почнуть працювати, з’явиться пінна шапочка, вливаємо у вже охолоджену заварну основу і перемішуємо.

Тепер додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, спочатку в мисці, потім руками на столі.

Тісто готове, можна відразу братися за ліплення пиріжків, але все ж краще дати відпочити хвилин 5-10.

За цей час готуємо начинку з яблук

Очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Відправляємо на сковорідку, поливаємо лимонним соком за смаком, перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності хвилин 5-7.

Потім додаємо цукор, ванілін за смаком, і трохи вершкового масла, готуємо до випаровування рідини. Масу за бажанням можна пробити блендером.

Начинка з адигейського сиру

Адигейський сир нарізаємо шматочками, розтираємо виделкою, підсолюємо і начинка готова. За бажанням можна додати зелену цибулю або зелень.

Формуємо пиріжки і смажимо на сковорідці у великій кількості олії на невеликому вогні до золотистого кольору.

Смачного!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook