Тільки займають місце: речі, без яких легко обійтися на кухні (ФОТО)

Тільки захаращують простір

Численні прилади та кухонна техніка мали б полегшити процес приготування їжі.

Але, подивимось правді у вічі - зазвичай їх використовують по кілька разів, а потім вони лише займають місце і припадають пилом.

Розповідаємо, без яких речей можна легко обійтися на кухні.

Сепаратор для яєць

Це прилад, що покликаний допомогти легко відокремити жовток від білка. Але для цього не потрібен спеціальний інструмент.

Найпростіше розбити яйце в долоню, тримаючи її над мискою. Тоді жовток залишиться в руці, а білок стече в миску крізь пальці.

Гриль

Електричний гриль не лише споживає багато електрики, а й займає купу місця на кухні.

Замість нього можна використати дві сковорідки - просто покладіть їжу на одну і притисніть її добре нагрітим дном другої. 

Овочерізки

Таких штук доволі низької якості на ринку є дуже багато видів. Виробники обіцяють, що ви зможете швидко і легко подрібнити продукти. Але всі ці частини і насадки важко мити після використання, тому вони просто лежать на полиці.

Порізати щось ножем буде набагато швидше. Якщо ж потрібно швидко нарізати багато всього, можна скористатись звичайним блендером з чашею для подрібнення.

Пароварка

Всі її функції може виконувати звичайна мікрохвильова піч. Єдине, про що варто пам’ятати: продукти слід накривати кришкою. Овочі в мікрохвильовці швидше розваряться і збережуть яскравий колір.

Також її можна зробити самотужки - особливо це актуально, якщо вам нечасто потрібно готувати на пару. Каструлю слід наполовину наповнити водою, поставити зверху ситечко, покласти всередину їжу і накрити кришкою.

Підставка для ножів

Ця громіздка підставка, повна ножів, виглядає ефектно. Але ви навряд будете використовувати всі ножі з набору. Для нормальної роботи потрібен один великий кухарський ніж, один маленький, овочечистка і один ніж для хліба.

Решта будуть збирати пил.

Соковижималка

Соковижималка - зазвичай громіздкий девайс. Потрібно багато часу, щоб ретельно вимити його з усіма частинами.

Тому більш зручним варіантом буде використання блендера, який здатний за лічені секунди перетворити будь-який фрукт або овоч в пюреподібний стан прямо в склянці.

Щоб отримати сік, суміш достатньо процідити через сито. 

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook