Такий десерт миттєво з’їдають: простий рецепт сінабонів з яблуками та корицею

Підійде навіть для особливого сніданку

Сезон яблук – у розпалі. Тож пропонуємо вам приготувати осінній десерт із цими фруктами та корицею.

Вийде дуже смачно і соковито.

Інгредієнти:

 

Для тіста:

  • 450 г – борошна,
  • 200 мл – молока,
  • 25 г – свіжих дріжджів (або 8 г сухих),
  • 1 – яйце,
  • 50 г – вершкового масла,
  • 30 г – цукру,
  • 10 г – ванільного цукру,
  • 1/3 – ч.л. солі.

Для начинки:

  • 600 г – яблук + 2 ст. л – цукру + 20 г – вершкового масла,
  • 80 г – вершкового масла,
  • 80 г – цукру,
  • 1 ст. л – кориці.

Для крему-заливки:

  • 200 г – крем-сиру,
  • 2 ст. л – цукрової пудри,
  • 2 ст. л – молока.

Для тіста спершу приготуємо опару - до теплого молока додаємо 1 ст. л цукру, 2 ст. л борошна та дріжджі, перемішуємо, накриваємо та відставляємо на 15 хвилин. В окремій мисці зʼєднуємо яйце, сіль, цукор, ванільний цукор і трішки збиваємо. Вливаємо розтоплене масло, додаємо опару, перемішуємо.

Поступово всипаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Вимішувати потрібно 5-10 хв до мʼякого еластичного стану. Формуємо з тіста кульку, перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо та залишаємо підходити в теплому місці на 1-2 год.

Для начинки яблука нарізаємо невеликим кубиком та тушкуємо на вершковому маслі ~ 5 хв до випаровування вологи, цукор додаємо до смаку. За необхідності додайте 1 ст. л крохмалю, щоб не було зайвої рідини. Готове тісто розкочуємо в прямокутник ~40*50 см, змащуємо мʼяким маслом і посипаємо цукром з корицею.

Викладаємо яблука, закручуємо в рулет і защіпуємо краї. За допомогою нитки ділимо на однакові булочки (від 8 до 12 шт.). Перекладаємо у форму з пергаментом, накриваємо та залишаємо на 30-40 хвилин підійти.

Випікаємо 180° С 30-40 хвилин.

Для крему змішуємо всі інгредієнти та змащуємо ще теплі булочки.


Джерело: Главред

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook