Так робили наші бабусі: як приготувати ідеальні налисники — секрети з кулінарної книжки 1950 року

Як приготувати ідеальні налисники

Раніше налисники готували трохи інакше, ніж зараз. Знаючи кілька простих трюків, ви зможете перетворити звичайну страву на справжній кулінарний шедевр.

Якщо вірити кулінарній книжці 1950 року, раніше з приготуванням тіста не поспішали. Його замішували заздалегідь, а потім ще й залишали настоюватися на годину. Це робило тісто більш еластичним, тому млинці на налисники виходили тонкими, ніжними, але міцними.

Також під час приготування налисників під рукою ставили тарілку з розтопленим вершковим маслом. Кожен млинець після сковороди змащували цим продуктом з двох боків. Тому всі вони виходили ароматними і дуже м'якими.

 

 

Цей крок зараз багато хто пропускає — але дарма.

 

 

Саме завдяки маслу налисники набувають того незабутнього смаку з дитинства.

В сучасних рецептах найчастіше пропонують використовувати молоко кімнатної температури. Але наші бабусі неодмінно підігрівали його на плиті, щоб воно стало теплим. Тоді тісто виходить однорідним, без зайвих грудочок, млинці не рвуться після приготування.

Важливим секретом є додавання невеликої кількості олії до тіста на млинці. Тоді вони не будуть прилипати.

Тісто наливайте на сковорідку тонкою цівкою, швидко розподіляючи по всій поверхні сковороди. Коли верх вже не вологий, можна перегортати млинець. Готові млинці складайте стопкою і обов'язково накрийте рушником, щоб вони не підсихали, поки ви готуєте далі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook