Святковий польський пляцок з трьома начинками: дуже смачний і має ефектний розріз

Здивуйте своїх гостей

Усі господині хочуть потішити своїх гостей смаколиками. Тож завжди пробують приготувати щось новеньке. Пропонуємо вам приготувати торт, який люблять поляки, де мак, яблука, заварний крем та м’якесенькі коржі – ідеальне поєднання!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно - 500 г
  • Дрібка солі
  • Масло 250 г
  • Жовтки – 4 шт
  • Цукрова пудра – 120 г + ванільний цукор
  • Сметана 15% – 4 ст. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Начинка:

  • Макова маса – 500 г
  • Білки – 2 шт
  • Яблука – 4 шт
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Манка 2 ч. л

Крем:

  • Молоко – 300 мл.
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 1 ст. л
  • Пудинг – 1 пак.
  • Цукор – 180 г + ванільний цукор
  • Масло 82% – 200 г

Готуємо тісто.

До борошна натираємо на терці холодне вершкове масло, перетираємо у крихту. Додаємо сметану, цукрову пудру, ванільний цукор, розпушувач, сіль та жовтки, замішуємо тісто.

Тісто ділимо на 4 рівних частини, завертаємо у харчову плівку та кладемо у холодильник на 1 годину.

Виймаємо перший шматочок тіста з холодильника, розкачуємо до розміру форми (24 на 24 см.) та вкладаємо у форму на пергамент.

Окремо збиваємо білки з дрібкою солі до пишної маси і перемішуємо з готовою маковою начинкою.

Викладаємо макову начинку у форму, розрівнюємо.

Розкачуємо другий шматочок тіста і викладаємо поверх макової начинки. Випікаємо у розігрітій духовці до 180 приблизно 40 хвилин. Готовий корж охолоджуємо 20 хвилин у формі, тоді виймаємо.

Очищаємо яблука, нарізаємо тоненькими пластинками. Додаємо цукор, корицю і лимонний сік, перемішуємо.

Розкачуємо у форму третю частину тіста, посипаємо манкою і викладаємо яблука.

Прикриваємо четвертою частиною тіста. Випікаємо у розігрітій духовці до 180 приблизно 40 хвилин.

Готуємо крем. У каструлю з товстим дном додаємо яйця, цукор, ванільний цукор, перемішуємо. Додаємо молоко, борошно та пудинг. Усе добре перемішуємо до однорідності.

Варимо на середньому вогні до загустіння. Накриваємо харчовою плівкою в контакт та залишаємо охолонути до кімнатної температури.

В окремій мисці збиваємо міксером вершкове масло до пишноти та поступово додаємо охолоджений крем.

Складаємо пляцок. Нижній корж кладемо з яблуками, змащуємо кремом. Тоді накриваємо маковим коржем і повністю змащуємо все кремом. Ставимо пляцок у холодильник на цілу ніч.

Поливаємо розтопленим шоколадом і смакуємо!

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook