Свіжий хліб навіть через тиждень: 5 простих умов

Паперові пакети – ідеальний варіант для зберігання хліба

Хліб – один із найважливіших продуктів на нашому столі та досить часто №1 у списку, за яким ми йдемо у магазин. Бувають випадки, коли хотілося б купити його із запасом, щоб за день-два не довелося знову бігти у магазин. Але ми від цієї ідеї найчастіше відмовляємося, адже боїмося, що хліб зіпсується.

Насправді термін зберігання хліба можна продовжити, якщо знати основні тонкощі та правила цього процесу.

Як зберігати хліб, щоб він довше лишався свіжим?


Целофан – це табу


Не можна зберігати хліб та хлібобулочні вироби у целофанових пакетах. Цей матеріал не пропускає повітря, тому, як наслідок, всередині підвищується вологість та збирається конденсат. А це може спричинити появу плісняви.

Паперовий пакет – правильний вибір


Паперові пакети – ідеальний варіант для зберігання хліба. Через те, що папір пропускає повітря, всередині волога не буде накопичуватися.


Зберігання у хлібниці теж має свої правила


Якщо ви зберігаєте хліб у хлібниці, вона повинна мати відсіки. Адже не можна різні види хліба класти поруч. Вони усі зберігаються не однакову кількість часу. Якщо ж запліснявіє один – викинути доведеться всі.

Якщо ж хлібниця без відсіків, тоді принаймні потрібно зберігати буханки у різних паперових пакетах.

Краще не зберігати у холодильнику


У холодильнику хліб дуже швидко черствіє. Найкраще середовище для таких продуктів – кімнатна температура.

Хліб можна заморожувати

Якщо потрібно дуже довго зберігати хліб або хлібобулочні вироби, їх краще заморозити. Лише варто пам’ятати, що після розморожування продукт може швидко зачерствіти. Тому варто класти його у морозилку уже порізаним на шматочки. Так буде легше дістати та розморозити потрібну порцію.

Джерело: GreenPost

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook