Суттєво збільшити урожай картоплі допомагає… солома

Доведено, що правильне її використання може збільшити дорід на третину

Збільшити урожай та якість картоплі без застосування хімічних добрив і гербіцидів можливо. У цьому переконує вчений із Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Віктор Присяжний.

Науковець доводить – картоплю краще вирощувати під шаром соломи, тоді й урожайність буде суттєво вищою. Подекуди – аж на 43%.

Ось що він розповідає про власні досліди на цю тему:

За результатами досліджень урожайність картоплі, яка вирощена під шаром соломи, була на 32-43% більшою, ніж на контролі. Бульби картоплі мали значно більші розміри, правильну, недеформовану форму і знаходилися близько до поверхні ґрунту.

 

Внаслідок створення сприятливих умов для вирощування картоплі під шаром соломи відбувається оновлення посадкового матеріалу. Урожайність картоплі в гребенях із посадкового матеріалу, вирощеного під шаром соломи, наступного року була на 9% більшою, ніж на контролі, – цитує науковця видання AgroTimes.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ціна на картоплю уже незабаром може дещо зрости. Це пов’язано з тим, що аграрії нині активно вивозять бульбу за кордон.

Джерело: SEEDS

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook