Суп-пюре з цибулі порей і картоплі (РЕЦЕПТ)
Такий суп-пюре дуже популярний, бо смачний, легкий в приготуванні і поживний. Зазвичай подають суп зі свіжою подрібненою зеленню або часниковими грінками
Також при подачі в тарілку можна покришити трохи козячого чи блакитного сиру, що надасть страві особливого пікантного смаку.
Ця кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 порцій супу.
Інгредієнти:
- цибуля порей (стебла) - 2 шт. (500 г)
- картопля - 500 г
- вершкове масло - 30 г
- оливкова олія - 1 ст. л.
- часник - 3-4 зуб.
- овочевий бульйон або вода - 1 л
- вершки (15-20%) - 80 мл
- лавровий лист - 1-2 шт.
- сіль, чорний мелений перець (або суміш перців) - на смак.
Кожне стебло цибулі порей поздовжньо розрізати навпіл, добре помити під проточною водою і нарізати невеликими шматками. Почищені зубчики часнику подрібнити ножем.
Картоплю помити, очистити від шкірки й порізати невеликими шматками.
У глибокій каструлі розтопити вершкове масло, додати оливкову олію, щоб масло не пригоріло. Туди ж викласти часник і, помішуючи, смажити 1 хвилину на невеликому вогні.
Додати нарізану цибулю порей і, помішуючи, тушкувати на середньому вогні, щоб цибуля пустила сік і зм’якла. Потім вміст каструлі залити гарячою водою або овочевим бульйоном. Слідом додати картоплю.
Довести до кипіння, посолити, додати лавровий лист. Накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 20 хвилин до готовності картоплі.
Лавровий лист вийняти! Блендером усе подрібнити до однорідної маси. Додати вершки, перемішати, при потребі досолити. Суп довести до кипіння і відставити з вогню.
Вже в тарілках суп трошки полити оливковою олією, поперчити і посипати подрібненою зеленню.
Суп-пюре з цибулі порей і картоплі готовий.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ