Суп-пюре з цибулі порей і картоплі (РЕЦЕПТ)

Такий суп-пюре дуже популярний, бо смачний, легкий в приготуванні і поживний. Зазвичай подають суп зі свіжою подрібненою зеленню або часниковими грінками

Також при подачі в тарілку можна покришити трохи козячого чи блакитного сиру, що надасть страві особливого пікантного смаку.

Ця кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 порцій супу.

Інгредієнти:

  • цибуля порей (стебла) - 2 шт. (500 г)
  • картопля - 500 г
  • вершкове масло - 30 г
  • оливкова олія - 1 ст. л.
  • часник - 3-4 зуб.
  • овочевий бульйон або вода - 1 л
  • вершки (15-20%) - 80 мл
  • лавровий лист - 1-2 шт.
  • сіль, чорний мелений перець (або суміш перців) - на смак.

Кожне стебло цибулі порей поздовжньо розрізати навпіл, добре помити під проточною водою і нарізати невеликими шматками. Почищені зубчики часнику подрібнити ножем.

Картоплю помити, очистити від шкірки й порізати невеликими шматками.

У глибокій каструлі розтопити вершкове масло, додати оливкову олію, щоб масло не пригоріло. Туди ж викласти часник і, помішуючи, смажити 1 хвилину на невеликому вогні.

Додати нарізану цибулю порей і, помішуючи, тушкувати на середньому вогні, щоб цибуля пустила сік і зм’якла. Потім вміст каструлі залити гарячою водою або овочевим бульйоном. Слідом додати картоплю.

Довести до кипіння, посолити, додати лавровий лист. Накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 20 хвилин до готовності картоплі.

Лавровий лист вийняти! Блендером усе подрібнити до однорідної маси. Додати вершки, перемішати, при потребі досолити. Суп довести до кипіння і відставити з вогню.

Вже в тарілках суп трошки полити оливковою олією, поперчити і посипати подрібненою зеленню.

Суп-пюре з цибулі порей і картоплі готовий.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook