Суперечливе відкриття: Вчені назвали вітамін, який пришвидшує розвиток раку

Його споживання необхідно контролювати, не перевищуючи дози

Переважно вітаміни та харчові добавки споживають, аби покращити здоров'я. Проте, вчені визначили й ті, що можуть мати небезпечні наслідки.

За даними  Університету Алабами, надмірне споживання фолієвої кислоти провокує «легше зростання» ракових клітин.

 

Фолієва кислота - це штучна версія вітаміну В9. Вона сприяє виробленню здорових еритроцитів. Фолієву кислоту низка країн навіть додають у борошно, з якого випікають хліб.

Відкриття спантеличило науковців. Адже раніше було відомо, що достатній рівень споживання фолієвої кислоти навпаки зменшує ризик захворіти на рак.

 «Фолієва кислота грає роль у зростанні та відновленні клітин. Деякі дослідження показують, що фолієва кислота блокує рак на ранніх стадіях», – зазначили вчені.

Але при цьому науковці зазначають, що надмірне споживання фолієвої кислоти може мати протилежний ефект.

У групі, що брала участь у дослідженні, від раку померли 10% тих, хто споживав фолієву кислоту, і 8,4% в групі, яка не приймала фолієву кислоту.

За матеріалами novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook