Сума зашкварна: скільки податку додатково доведеться платити при купівлі авто 

В Україні впровадили 15% військовий збір при першій реєстрації автомобіля  

При купівлі нового автомобіля українцям доведеться платити ще 180-280 тисяч гривень. Це середня сума військового  збору у 15% який збираються впровадити в Україні. Остатона сума залежить від вартості самого автомобіля. 

Зараз українці при купівлі автомобіля середнього класу платять під час реєстрації від 30000 до 80000 грн податків та зборів. Але якщо народні депутати Верховної Ради ухвалять урядовий законопроєкт №11416, то ця сума збільшиться до 180-280 тисяч грн. Експерти авторинку прогнозують, що нові автомобілі в Україні купуватимуть значно рідше. Попередньо у три рази менше ніж зараз. 

Законопроєкт №11416, розроблений Кабміном, передбачає наповнення державного бюджету України шляхом збільшення податків та зборів, а також шляхом запровадження нових податків та зборів. Очікується, що це допоможе скоротити дефіцит бюджету, який зараз, становить 500 млрд гривень.

У законопроєкті №11416 є дві пропозиції, які безпосередньо стосуються водіїв та автомобільного ринку.

Перша пропозиція – введення військового збору в 15% при першій реєстрації автомобілів та при першій реєстрації вживаних автомобілів.

 

Друга пропозиція – запровадження авансового платежу податку на прибуток, пов'язаного з місткістю резервуарного парку АЗС. Тут є ризики що продавці пального підуть в тінь, а ті хто працюватиме офіційно - на половину скоротять кількість резервуарів на АЗС, та що очевидно, збільшать ціну. 

Фахівці запевняють, що замість збільшення надходжень до казни, такі заходи матимуть зворотний ефект. Адже готових заплатити ще 200 тисяч гривень до вартості автомобіля буде дуже мало.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook