Стоунхендж збудували темношкірі британці, стверджує новий дитячий посібник з історії (ФОТО/ВІДЕО)

Також, саме темношкірі навчили британців навігації та мореплавству

Стоунхендж побудували темношкірі британці, стверджує нова дитяча історична книга.

Як повідомляє The Telegraph, в ілюстрованій книзі під назвою «Блискуча чорна британська історія» письменниці нігерійського походження Атінуке говориться, що

«кожен британець походить від мігранта», але «найперші британці були чорними».

Читачам щойно випущеної книги повідомляють, що Стоунхендж був побудований, коли Великобританія була «чорною країною».

У книзі, опублікованій Bloomsbury за підтримки  благодійної організації The Book Trust, що фінансується британською Радою мистецтв, стверджується, що «Британія була чорношкірою країною понад 7000 років до того, як прийшли білі люди, і за цей час був побудований найвідоміший британський пам’ятник Стоунхендж».

У вступі говориться, що «Британія була переважно білою країною набагато менше часу, ніж переважно чорною країною».

Книга Атінуке, призначена для читачів віком від семи років, подає хронологічний огляд присутності темношкірих людей у Британії, кажучи, що чеддерський чоловік, найстаріший людський останок, знайдений у Британії, мав шкіру «настільки темну, наскільки темною може бути».

«Мішанина людей»

Твердження, зроблені в книзі, викликали занепокоєння істориків, що дітям тепер можуть почати системно почати вливати в голови «дезінформацію».

Який вигляд мала «чеддерська людина» невідомо нікому. Що ж до Стоунхеджу, то недавній генетичний аналіз показав:

 

Жителі Британії в період, коли Стоунхендж був завершений, приблизно за 2500 років до нашої ери, були блідошкірими ранніми фермерами, предки яких переселилися з Анатолії.

Тим часом, на сторінці із зображенням темношкірого римського легіонера, який бореться з білим кельтом, у книзі Атінуке говориться, що Рим «повернувся з Африки до Європи та кинувся на північ», щоб завоювати Британію після того, як спочатку не зміг захопити африканське королівство Нубія.

У книзі стверджується, що римський історик Тацит вважав, що люди в Уельсі були «темношкірими та кучерявими».

Атінуке, при цьому, пише, що до Середньовіччя Британія була заселена «мішаниною з людей: корінними британськими мігрантами, кельтами, римлянами, британцями, англосаксами, вікінгами, африканцями та норманами», додаючи:

 

«Вони також говорили змішаною мовою – англійською».

«Чорні навчили британців мореплавству та навігації»

У книзі стверджується, що в період правління Тюдорів і Стюартів новприбуле чорне мусульманське населення принесло «нові знання про текстиль, медицину, математику та навігацію».

Також Атінуке стверджує, що після Другої світової війни «Великобританія потребувала допомоги», тому «уряд попросив людей з колоній приїхати». Серед тих, хто відгукнувся, були й чорношкірі, які «залишилися бідними після рабства та колонізації».

 

При цьому авторка стверджує, що хоча «наукової точки зору рас не існує», темношкірі люди страждають від «інституційного расизму».

Багато людей занепокоєні і бояться, що подібна маячня почне викладатися в школах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook