Стафілокок у працівників і курячі нагетси з сальмонелою: причини отруєння 13 людей у Рівному 

Сталося це наприкінці січня у ресторані та дитячому розважальному центрі 

У рівненському ресторані «Адолін» та дитячому розважальному центрі Fly Kids виявили порушення санітарного законодавства. Перевірки проводили після скарг відвідувачів.

Нагадаємо, наприкінці січня 13 осіб, частина з яких діти, після відвідин цих закладів підхопили кишкову інфекцію. У дітей медики відразу виявили сальмонельоз.

А після перевірки харчів та самих працівників у Держпродспоживслужбі заявили, що власників закладів оштрафують. Говорить начальник управління нагляду за дотриманням санітарного законодавства установи Василь Тонконоженко:

- В обох закладах виявили порушення вимог санітарного законодавства.

 

Харчі неправильно готували і зберігали.

 

Окрім того, у працівників обох закладів виявили стафілокок.

 

Власників закладів оштрафуємо і передамо справи правоохоронцям. 

Повторно перевірятимуть лише ресторан «Адолін», адже Fly Kids самі виправили всі недоліки й попросили фахівців повторно їх перевірити. 

- У Fly Kids вже були перевірки. Вони усунули усі порушення, і в п'ятницю, 7 лютого, була позапланова перевірка.

 

За її результатами рішення про припинення роботи кухні — виробництва харчових продуктів — скасували.

 

Вони мали відкритися 10 лютого, а відкрилися у п'ятницю. Але у приписі є пункти, які не впливають на безпеку харчових продуктів. То ми з ними узгодили все і дали їм час, аби все усунути. А потім знову підемо туди з перевіркою.

 

Щодо ресторану «Адолін», то вони можуть відкритися сьогодні, 10 лютого. І там теж буде перевірка.

 

Відкрились вони, бо завершився термін рішення про тимчасову зупинку роботи у понеділок, 10 лютого, — резюмувала начальник відділу безпечності харчових продуктів обласного управління Держпродспоживслужби Тетяна Луцьків. 


З власних джерел «Радіо Трек» стало відомо, що

діти під час святкування дня народження у Fly Kids швидше за все отруїлися курячими нагетсами.

 

Саме у курятині висіяли сальмонелу. 

Раніше фахівці припускали, що в обох закладах люди могли отруїтися тортами, які самі принесли на святкування. Втім, згодом цю версію відкинули. 

Нагадаємо, торік на Рівненщині зареєстрували понад вісім сотень випадків зараження гострою кишковою інфекцією. Більшість випадків пов’язана із харчуванням у закладах ресторанного бізнесу.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook