Спробуйте — і будете пекти такі булочки постійно: тісто — як пух

Це найкраще доповнення до чаю

Приготувати власноруч пухкі булочки геть не складно. Варто лише приготувати усі необхідні продукти і додати трошечки терпіння. Ну і, звісно ж, любові, і ваша випічка вийде смачною.

Інгредієнти для опари:

  • 200 мілілітрів – молока;
  • 20 грамів – свіжих дріжджів;
  • 1 столова ложка – цукру;
  • 3 столові ложки – борошна.

Для тіста:

  • 2 – яйця;
  • 1 чайна ложка – солі;
  • 50 грамів – цукру;
  • 370-400 грамів – борошна;
  • 60 грамів – вершкового масла;
  • 30 мілілітрів – олії;
  • Ванілін – до смаку.

Для опари у тепле молоко додаємо дріжджі та цукор. Добре перемішуємо до однорідного стану, пише odnaminyta.

Просіюємо борошно і також додаємо. Знову перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.

Готуємо основне тісто. Змішуємо яйця, сіль, цукор, ванілін до однорідності. Вливаємо розтоплене, але не гаряче вершкове масло.

Перемішуємо масу і додаємо готову опару. Перемішуємо до рівномірного стану. Частинами додаємо просіяне борошно, спершу замішуємо ложкою.

Коли все борошно буде у мисці, додаємо туди ж трішки олії. Вимішуємо руками близько 10 хвилин. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на одну годину.

Коли тісто підійде, обминаємо його та ділимо навпіл. Кожну половину ділимо ще на 6 частин.

Кожен шматочок розкачуємо у невеликий коржик. Всередину викладаємо по чайній ложці вареного згущеного молока, формуємо булочку.

Також за бажанням булочки можна покрити штрейзелем. Це така солодка крихта з масла, цукру і борошна.

Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, та залишаємо на 20 хвилин. Випікаємо булочки 15-25 хвилин за температури 180-200 градусів.

Тісто виходить надзвичайно м’яке.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook