Справжній осінній смак – гарбузовий пиріг із лимонною заливкою: чоловік й діти наминають за обидві щоки

Готувати геть не складно

Ця осіння випічка якраз до сезону. Гарбузів нині багато. У когось виросли на городі, інші придбають у супермаркеті. Тож насолодитися незвичним гарбузово-лимонним смаком саме на часі.

Гарбузовий пиріг із сироповою заливкою виходить приємного помаранчевого кольору з яскравою лимонною ноткою в смаку.

Вам знадобиться:

  • 300 г – гарбуза;
  • 250 г – манної крупи;
  • 250 мл – кефіру;
  • 150 г – цукру;
  • 1 ч.л. – розпушувача;
  • 1 – лимон.

Для сиропу:

  • 100 г – цукру;
  • 100 мл – води;
  • 1 – лимон.

Натріть гарбуз на терці. Змішайте зі склянкою манної крупи, влийте склянку кефіру й додайте цукор. Всипте розпушувач й ретельно перемішайте масу силіконовою лопаткою.

Натріть на дрібній тертушці лимон прямо зі шкірочкою і вмішайте в тісто. Форму 20х20 см змастіть шматочком вершкового масла, ретельно розподіливши по дну та боках пензликом.

Перекладіть гарбузову масу на деко.

Рівномірно розподіліть тісто по всій поверхні форми й відправляйте в духовку. Запікайте пів години при 180 градусах.

Поки пиріг випікається, приготуйте сироп.

Змішайте воду з цукром, додайте сік з одного лимона. Перемішайте і поставте на вогонь. Після того, як сироп закипить, варіть його, помішуючи, до повного розчинення цукру.

Щойно дістанете пиріг із духовки, не виймаючи з форми, відразу ж залийте сиропом. І пиріг, і сироп мають бути гарячими. Залиште до повного охолодження.

Лише після цього перекладіть випічку на дошку і можете розрізати на порції. Подавайте, прикрасивши сметаною й присипавши горіховою крихтою.

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook