Споживання популярного овочу взимку треба звести до мінімуму: що з ним не так 

Передусім, аби на весні не нарікати на зайві кілограми 

З настанням холодів важливо переглянути харчування, щоб навесні не переживати за фігуру та здоров'я.

Картоплю вважають звичним продуктом, боятися її не варто.  Користь і шкода картоплі визначаються тим, як, коли й, головне, скільки її вживають в їжу. Наприклад, восени та взимку картоплею точно не можна зловживати.

Найкорисніша картопля – молода. Чим довше продукт зберігається, тим більше крохмалю у ньому накопичується. У холодну пору року картопля стає максимально калорійною, її глікемічний індекс зростає у кілька разів.

Крім того, більшість корисних речовин сконцентрована в шкірці плода. А бульбу, що полежала, доводиться чистити — їх зовнішня частина стає занадто жорсткою.

В осінньо-зимовий період картоплю можна вживати 2 рази на тиждень. І краще подавати її як самостійну страву чи гарнір до овочів. З м'ясом та рибою продукт не поєднується.

 

Вуглеводи та білки перетравлюються з різною швидкістю.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook