Споживачам, яких у травні перевели до «Нафтогазу» загрожував тариф у понад 100 гривень за куб

Адже дія пільгової ціни у 7,96 грн за куб закінчилася 31 серпня

У травні відбувся наймасовіший перехід споживачів з облгазів до компанії «Нафтогаз». Це – постачальник останньої надії. Як з’ясувалося, людей перевили на пільгову ціну газу у 7,96 грн за куб  й термін її дії збіг 31 серпня.

Новий тариф діятиме до 1 травня 2023 року, і це буде базовий річний тариф «Нафтогазу». Відповідне рішення прийняла Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Нагадаємо, що відповідно до правил які поширюються на клієнтів постачальника останньої надії, на них поширюються інший тариф.

Він значно вищий за фіксований річний тариф. Його розмір озвучили у НКРЕКП він коливається від 100 до 200 грн/кубометр.

До 31 серпня діяв наказ Міненерго, відповідно до якого «Нафтогаз» був зобов’язаний відпускати газ новим клієнтам за ціною своєї базової річної пропозиції, тобто за 7,96. І загроза нарахування плати за спожитий газ за новин тарифам була дуже й дуже серйозною.

Але «Нафтогаз» сам звернувся до НКРЕКП щодо продовження дії тарифу 7,96 для клієнтів ПОН. І Нацкомісія ухвалила таку постанову.

Це прямі норми закону. Так ми захищаємо споживачів. Вважаю, що ми не можемо не ухвалити цю постанову. Щоб не було ніяких хвилювань, – зазначив під час засідання член НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Такий тариф затверджено не назовсім

Відповідно до постанови Нацкомісії, такий тариф на газ діятиме до 1 травня року, що настане за роком, в якому буде припинено або скасовано воєнний стан в Україні.

 

Тобто, якщо війна скінчиться ще цьогоріч, то тариф діятиме до 1 травня 2023. Якщо ж кінець війні буде покладено в наступному році, то термін дії фіксованого тарифу буде продовжено до 1 травня 2024.

 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook