Соковита та ніжна: розкрито секрет правильного приготування кукурудзи... у рукаві
Це простіше, ніж варити
Досвідчені господині вміють готувати кукурудзу так, щоб вона виходила соковита і ніжна. Виявляється, її можна не лише варити, а й запікати.
Інгредієнти:
- Кукурудза
- Масло
- Вода
- Сіль – на смак
Качани необхідно промити в проточній воді. Найкраще обирати кукурудзу приблизно одного розміру, щоб вона приготувалася одночасно.
Візьміть кулінарний рукав, покладіть його на деко, розкладіть у ньому кукурудзу в один ряд, зверху покладіть шматочок масла, за бажанням додайте солі і налийте кілька склянок води, щоб вона покрила половину качанів. Зауважте сорт цукрової кукурудзи краще підсолювати уже після приготування.
Запікайте про 200 градусах 20 хв і ви отримаєте неймовірно смачну та ароматну кукурудзу.
Так готувати кукурудзу дуже просто і швидко, адже не треба возитися з великими каструлями.
Якщо ж ви хочете все ж зварити кукурудзу, то потрібно брати каструлю з товстим дном, класти качани відразу в холодну воду і накривати листям — якщо вони свіжі. Щоб плід вийшов ніжнішим, у воду потрібно додати трохи цукру.
Солити кукурудзу треба за 5 хвилин до закінчення варіння, інакше вона буде твердою. Найкраще солити продукт безпосередньо перед їжею.
Після приготування воду потрібно злити, каструлю обгорнути рушником і залишити ще на 30-60 хвилин.
Радіо Трек: НОВИНИ