Соковита та ніжна: розкрито секрет правильного приготування кукурудзи... у рукаві

Це простіше, ніж варити

Досвідчені господині вміють готувати кукурудзу так, щоб вона виходила соковита і ніжна. Виявляється, її можна не лише варити, а й запікати.

Інгредієнти:

  • Кукурудза
  • Масло
  • Вода
  • Сіль – на смак

Качани необхідно промити в проточній воді. Найкраще обирати кукурудзу приблизно одного розміру, щоб вона приготувалася одночасно.

Візьміть кулінарний рукав, покладіть його на деко, розкладіть у ньому кукурудзу в один ряд, зверху покладіть шматочок масла, за бажанням додайте солі і налийте кілька склянок води, щоб вона покрила половину качанів. Зауважте сорт цукрової кукурудзи краще підсолювати уже після приготування.

Запікайте про 200 градусах 20 хв і ви отримаєте неймовірно смачну та ароматну кукурудзу.

Так готувати кукурудзу дуже просто і швидко, адже не треба возитися з великими каструлями.

Якщо ж ви хочете все ж зварити кукурудзу, то потрібно брати каструлю з товстим дном, класти качани відразу в холодну воду і накривати листям — якщо вони свіжі. Щоб плід вийшов ніжнішим, у воду потрібно додати трохи цукру.

Солити кукурудзу треба за 5 хвилин до закінчення варіння, інакше вона буде твердою. Найкраще солити продукт безпосередньо перед їжею.

Після приготування воду потрібно злити, каструлю обгорнути рушником і залишити ще на 30-60 хвилин.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook