Сьогодні у Рівному відзначають День вулиць (ФОТО)

Cвяткування Дня вулиць Петра Могили та Миколая Коперника проходить у сквері Богомолова

 [media=47766]

Ця частина Рівного в давні часи мала назву «Воля». Тут частково збереглися будинки, споруджені на поч. ХХ ст., один із них -  на вул. П.Могили, 10 - був споруджений за проектом відомого рівненського художника Георгія Косміаді для власника пивзаводу. Нині на цих вулицях розміщені численні організації і установи, навчальні заклади, затишні кав'ярні. За словами завідуючої відділом рівненського обласного краєзнавчого музею Галини Данильчук, кожному цікаво знати про історію свого будинку:

 

Кожен будинок, який зберігся, як зернина - їх мало дуже – має свою історію, яка сягає понад 60-70 років. Перш за все, це цікаво взагалі, як історія міста, і цікаво людям, які тут жили. На цих вулицях багато цікавих організацій, установ, підприємств, знову ж-таки, які мають свою історію. І їх це цікавить – в якому будинку вони знаходяться. І, коли знаєш – тоді не руйнуєш.

Святкування супроводжувалося виставкою народних майстрів.

Були присутні і музейні експонати  - це старі карти Рівного та фотографії з сімейних архівів.

На свято завітали навіть ті мешканці вулиці, які вже давно на ній не живуть, проте саме тут провели своє дитинство. Одна з гостей приїхала із столиці. Разом з тим, на святкування прийшли і корінні мешканці цього району, дехто з них проживає тут більше сорока років:

 

 

Зауважимо, що серед мешканців вулиці Коперника є і відомий рівнянин, Заслужений артист України артист Рівненського облмуздрамтеатру Станіслав Лозовський.

Ідею святкування дня вулиць Петра Могили та Миколая Коперника перейняли від мешканців вулиці Поштової. І будуть продовжувати це починання – запевняють організатори.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook