Сьогодні - восьма річниця «кінця світу»

До настання 21 грудня 2012 про це гомонів увесь світ

Феноменом 2012 року називали  сукупність пророцтв, головною ідеєю яких є глобальна подія, здатна змінити весь світ або частково вплинути на нього. Йшлося про глобальну катастрофу і навіть про кінець світу. Найпоширеніші на той час страхи відносно 2012 були пов'язані з датами у проміжку між 21 і 23 грудня.

Згадували тоді про календар Мая, за яким грудень 2012 вважали кінцевою датою 5125-річного циклу.

Нині вчені, певна річ, не бачать жодних підстав для тодішнього страху. Маяністи також стверджують, що передбачення приреченості не знайдені в жодному зі збережених класичних літочислень майя. Астрономи та інші вчені відкинули апокаліптичні прогнози й заявили, що сценарії астрономічних катастроф суперечать простим астрономічним спостереженням.

Фізик Стівен Хокінг у 2016 році під час виступу на студентській дискусійній спільноті Оксфорда заявляв, що кінець світу настане в найближчу тисячу років, пише Кореспондент з посиланням на The Independent.
 

Він вважає, що життя на Землі зникне через ядерну війну, діяльність штучного інтелекту або генетично сконструйований вірус. Тому Хокінг закликав майбутніх вчених "продовжувати рух в космос" і робити все можливе для подальшого розвитку науки і пошуку придатних для життя людей планет.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook