Смак справжньої Італії: як приготувати найвідомішу у світі піцу
Вона є кожній піцерії
Піца «Маргарита» – класична італійська страва, яка завоювала світ своєю простотою та смаком. Піца отримала назву на честь королеви Італії Маргарити Савойської, яка любила просту їжу.
Ця піца має свої особливості: червоний томатний соус надає їй соковитості та гостроти, сир моцарела тане в роті, створюючи неповторний смак, а оливки додають нотки свіжості та аромату.
Інгредієнти:
- 7 г – сухих дріжджів;
- 450 г – пшеничного борошна;
- 6 ч. л. – оливкової олії;
- 200 мл – води ;
- 3 зубчики – часнику;
- 400 г – помідорів у власному соусі;
- 500 г – сиру моцарела;
- сіль, перець, орегано, базилік.
Сухі дріжджі всипте у теплу воду та добре перемішайте.
Борошно просійте через сито і змішайте з чайною ложкою солі. Повільно влийте 1 чайну ложку оливкової олії та закваску, а потім з’єднайте всі інші інгредієнти.
Викладіть тісто на кондитерську дошку і вимішуйте вручну 10 – 15 хвилин, поки воно не стане однорідним і пухким. Перекладіть тісто в миску і натріть його оливковою олією. Потім щільно накрийте плівкою і поставте в тепле місце на годину.
Готуємо соус. Налийте в сотейник 2 чайні ложки оливкової олії, додайте подрібнений часник, злегка підсмажте, додайте орегано і базилік. Туди ж відправте нарізані помідори. Все перемішайте, потім додайте солі і трохи свіжомеленого перцю.
Тушкуйте 10 – 15 хвилин на повільному вогні під трохи відкритою кришкою, щоб соус зменшився.
Натріть сир і помістіть його в миску.
Тісто викладіть на деко і розділіть на дві частини. Сформуйте руками коло, повільно розтягуючи тісто до краю. Полийте майбутні піци соусом, посипте сиром і додайте трохи орегано.
Розігрійте духовку до 220 градусів і випікайте приблизно 15 хвилин.
Смачного!
Джерело: smachnonews
Радіо Трек: НОВИНИ