Смачні домашні еклери з ніжним кремом (РЕЦЕПТ)

Рецепт приготування смачних ласощів, з яким впорається будь-яка господиня

Еклери – це тістечка з заварного тіста з кремом усередині.

Приготувати еклери такими, як у магазині, можна й удома з доступних інгредієнтів.  

Для тіста вам знадобиться:

  • 250 мл молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г борошна;
  • 4 яйця;
  • дрібка солі.

 

Приготування:

В каструлю налити молоко, додати масло й сіль та поставити на невеликий вогонь. Коли масло розтане, додати просіяне борошно та помішувати до загустіння. Потім зняти каструлю з вогню та в гаряче тісто додавати по одному яйцю, збиваючи міксером.

Готове місто помістити в кондитерський мішок або шприц. На застелене пергаментом деко видавити невеликі кульки або смужки довжиною по 10 см на відстані 5 см одна від одної.

Еклери потрібно випікати в розігрітій на 180 градусів духовці 30 хвилин.

 

Духовку під час випікання відкривати не можна.

Спечені еклери потрібно охолодити.

Для крему потрібно:

  • 330 мл молока;
  • 4-5 ст. л цукру;
  • 2 ст. л борошна;
  • ванілін.

 

Приготування:

В каструлю вилити 250 мл молока, змішати з цукром й ваніліном та довести до кипіння. Тим часом борошно змішати з тим молоком, що залишилося, та повільно влити до молока з цукром, помішувати до загустіння. Після того, як маса стане густою, зняти каструлю з вогню.

Крем охолодити.

В готових еклерах потрібно зробити отвір і наповнити їх заварним кремом.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Аліна Тис Радіо Трек
Поширити в Facebook