Смачні домашні еклери з ніжним кремом (РЕЦЕПТ)
Рецепт приготування смачних ласощів, з яким впорається будь-яка господиня
Еклери – це тістечка з заварного тіста з кремом усередині.
Приготувати еклери такими, як у магазині, можна й удома з доступних інгредієнтів.
Для тіста вам знадобиться:
- 250 мл молока;
- 100 г вершкового масла;
- 150 г борошна;
- 4 яйця;
- дрібка солі.
Приготування:
В каструлю налити молоко, додати масло й сіль та поставити на невеликий вогонь. Коли масло розтане, додати просіяне борошно та помішувати до загустіння. Потім зняти каструлю з вогню та в гаряче тісто додавати по одному яйцю, збиваючи міксером.
Готове місто помістити в кондитерський мішок або шприц. На застелене пергаментом деко видавити невеликі кульки або смужки довжиною по 10 см на відстані 5 см одна від одної.
Еклери потрібно випікати в розігрітій на 180 градусів духовці 30 хвилин.
Духовку під час випікання відкривати не можна.
Спечені еклери потрібно охолодити.
Для крему потрібно:
- 330 мл молока;
- 4-5 ст. л цукру;
- 2 ст. л борошна;
- ванілін.
Приготування:
В каструлю вилити 250 мл молока, змішати з цукром й ваніліном та довести до кипіння. Тим часом борошно змішати з тим молоком, що залишилося, та повільно влити до молока з цукром, помішувати до загустіння. Після того, як маса стане густою, зняти каструлю з вогню.
Крем охолодити.
В готових еклерах потрібно зробити отвір і наповнити їх заварним кремом.
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ