Смачна і дуже ароматна грибна ікра: стане у нагоді, коли немає часу щось готувати (РЕЦЕПТ)
Це найкраща намазка на бутерброди
Така грибна ікра дуже ніжна, ситна та неймовірно смачна. Її можна спокійно готувати на зиму і ласувати смачною намазкою цілий сезон!
Інгредієнти:
- гриби відварені – 1,5 кг
- морква – 300 г
- цибуля – 500 г
- помідори – 1 кг
- часник – 3-4 зуб.
- чорний перець – 1/2 ч.л.
- соняшникова олія – 100-200 мл
- оцет 9% – 2 ст.л.
- сіль – 1 ст. л. з гіркою
Вихід: 5 баночок по 0,5 л.
Приготування:
- Гриби перебираємо і промиваємо, кладемо у каструлю. Заливаємо водою, підсолюємо і варимо на середньому вогні 30 хв після закипання, у процесі збираючи накип. Тоді дістаємо гриби, але не промиваємо їх, щоб не змити грибний смак.
- У казан чи каструлю наливаємо олію собі до смаку (від 100 до 200 мл, більше – не варто). Кладемо порізану цибулю і смажимо до напівпрозорості, а тоді додаємо моркву і тушкуємо все разом 4-5 хв.
- Помідори розрізаємо і перекручуємо на м’ясорубці, переливаємо в казан і тушкуємо 5-7 хв. За цей час перекрутимо на м’ясорубці гриби та моркву з цибулею. Додаємо їх до помідорів, а тоді досипаємо туди сіль та перець. Все добре перемішуємо і тушкуємо 1 год на повільному вогні.
- Потім додаємо дрібно посічений часник (або пропущений через прес) і тушкуємо ще все разом 15 хв. Тепер додаємо оцет та залишаємо ще тушкуватися на 1-2 хв.
Тоді розкладаємо все по стерилізованих банках і закриваємо стерилізованими кришками.
Банки не перевертаємо (!!) Просто укутуємо їх і залишаємо так до повного остигання.
Зберігати грибну ікру треба у прохолодному місці.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ