Смачна і дуже ароматна грибна ікра: стане у нагоді, коли немає часу щось готувати (РЕЦЕПТ)

Це найкраща намазка на бутерброди

Така грибна ікра дуже ніжна, ситна та неймовірно смачна. Її можна спокійно готувати на зиму і ласувати смачною намазкою цілий сезон!  Єдине, що нам потрібні саме лісові гриби – не печериці.

Інгредієнти:

  • гриби відварені – 1,5 кг
  • морква – 300 г
  • цибуля – 500 г
  • помідори – 1 кг
  • часник – 3-4 зуб.
  • чорний перець – 1/2 ч.л.
  • соняшникова олія – 100-200 мл
  • оцет 9% – 2 ст.л.
  • сіль – 1 ст. л. з гіркою

Вихід: 5 баночок по 0,5 л.

Приготування:

  1. Гриби перебираємо і промиваємо, кладемо у каструлю. Заливаємо водою, підсолюємо і варимо на середньому вогні 30 хв після закипання, у процесі збираючи накип. Тоді дістаємо гриби, але не промиваємо їх, щоб не змити грибний смак.
  2. У казан чи каструлю наливаємо олію собі до смаку (від 100 до 200 мл, більше – не варто). Кладемо порізану цибулю і смажимо до напівпрозорості, а тоді додаємо моркву і тушкуємо все разом 4-5 хв.
  3. Помідори розрізаємо і перекручуємо на м’ясорубці, переливаємо в казан і тушкуємо 5-7 хв. За цей час перекрутимо на м’ясорубці гриби та моркву з цибулею. Додаємо їх до помідорів, а тоді досипаємо туди сіль та перець. Все добре перемішуємо і тушкуємо 1 год на повільному вогні.
  4. Потім додаємо дрібно посічений часник (або пропущений через прес) і тушкуємо ще все разом 15 хв. Тепер додаємо оцет та залишаємо ще тушкуватися на 1-2 хв.

Тоді розкладаємо все по стерилізованих банках і закриваємо стерилізованими кришками.

Банки не перевертаємо (!!) Просто укутуємо їх і залишаємо так до повного остигання.

Зберігати грибну ікру треба у прохолодному місці.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook