Скумбрія виходить смачніша, ніж дорога сьомга: Весь секрет у маринаді
Цей рецепт підкорить ваші серця
Скумбрія — це риба, яка має масу переваг. Від кількості поживних речовин до ціни. Зазвичай її запікають, коптять і звісно ж маринують.
Пропонуємо вам спробувати рецепт, за яким ваша скумбрія не буде гірша, ніж дорога сьомга.
Інгредієнти:
- Скумбрія свіжоморожена – 500 г
- Цибуля – 1 штука середнього розміру
- Для маринаду:
- Вода – 200 мл
- Сіль – 2 чайні ложки
- Цукор – 1 чайна ложка
- Зерна коріандру – 1/2 чайної ложки
- Чорний та різноколірний перець горошком – 1/2 чайної ложки
- Лавровий лист – 2 штуки
- Олія соняшникова – 1 столова ложка
- Оцет яблучний 6% – 1 столова ложка
Скумбрію чистимо, відрізаємо голову, жабри, плавники.
Потім наріжте рибу на однакового розміру шматочки.
Відчищену від лушпиння цибулину поріжте кружечками. Розкладіть їх у посуд з бортами, а зверху розташуйте шматочки скумбрії.
Далі приготуйте маринад. У каструлю влийте воду та закип’ятіть її. Додайте спеції, цукор та сіль, а також влийте олію. Поваріть протягом 1-2 хвилин, а тоді додайте оцет й зніміть з плити. Дуже важливо дати маринаду повністю охолонути до кімнатної температури.
Після того залийте ним рибу, накрийте посуд кришкою та відправте його у холодильник на час від 12 до 24 годин.
Смачного!
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ