Склянка кефіру та фарш. Найкраща альтернатива пиріжкам

Розкішне тісто для біляшів та пончиків з начинками

Це дуже вдалий рецепт – у ньому універсальне тісто. Його можна використовувати не тільки з м’ясною начинкою, а й з усім, чого душа забажає: воно не рветься, не пропускає навіть рідке варення. Тому, крім біляшів, з ним варто спробувати приготувати і солодкі пончики.

Для приготування тіста вам потрібні такі інгредієнти:

кефір - 250 мл
яйце - 1 шт.
сода та сіль - по 0/5 ч.л
цукор - 1 ст. л
олія соняшникова - 20 мл
борошно - 450 г

Для приготування начинки необхідно:

фарш - 400 г
цибуля - 1 шт.
часник - 2 зубчики
сіль та перець, спеції
кефір - 2 ст.л.

Процес приготування

Кефір кімнатної температури з’єднати з яйцем і сіллю, цукром та содою. Масу добре перебиваємо вінчиком до однорідної консистенції.

В масу влити олію і змішати.

Борошно варто просіяти й частинами ввести в рідку основу. Вимішуємо м’яке й еластичне тісто. Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.

Фарш заправляємо подрібненою за допомогою блендера або терки цибулею, подрібненим часником, сіллю, сумішшю перців, ароматними травами та спеціями. Якщо маса у вас дуже густа, вливаємо холодний кефір або воду, щоб фарш став ніжнішим.

Тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном, ділимо на порції і формуємо колобки.

Кожен колобок розтягуємо руками або розкачуємо качалкою, викладаємо начинку і защипуємо по біляші по краях.

В результаті отримуємо соковиту начинку та м’яке та повітряне тісто.

Тісто не буде липнути у приготуванні, залишиться свіжим і наступного дня, чудово підійде для приготування біляшів, пиріжків та пончиків з начинками.

Джерело: Скарбничка рецептів

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook