Склянка цього напою щодня збільшує ризики інсульту у три рази

Багатьом випадкам інсульту можна було запобігти, якби людина вчасно погодилася змінити свій спосіб життя та раціон

Інсульт - це гостре порушення мозкового кровообігу, викликане закупоркою судин. Під час інсульту відбувається пошкодження тканин головного мозку внаслідок розриву судини або утворення тромбу, що перешкоджає надходженню крові до тканин.

Існує ціла низка факторів, які можуть призвести до цього, і головними з них є високий кров'яний тиск та діабет

Тим часом безліч досліджень показують, що регулярне вживання штучно підсолоджених напоїв теж завдає помітної шкоди. Згідно з результатами одного такого дослідження, регулярне вживання подібних напоїв тісно пов'язане з підвищенням ризику деменції та інсульту. 

За даними дослідження Framingham Heart Study, вчені виявили тривожний зв'язок між вживанням солодких напоїв та інсультом. 

У учасників дослідження, які випивали щонайменше одну склянку солодкої води на день, ризик виникнення інсульту підвищувався втричі в порівнянні з тими, хто цього не робив.

Хоча штучно підсолоджені напої зазвичай вважаються безпечними для людей, багато хто звертає увагу на їхній негативний вплив на стан здоров'я людини в цілому.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook