Скільки варити яйця, щоб вони були ідеальними: назвали точний час
Покрокова інструкція з приготування ідеальних варених яєць
Рідкі яйця варять 4–6 хвилин. Білок стає твердим, але ніжним, а жовток залишається рідким.
Яйця середньої варки готують 7–9 хвилин. Жовток кремовий і м’який, але не рідкий.
Круто зварені яйця потрібно варити 10–12 хвилин. Жовток стає твердим, але не крейдяним.
Більше 12 хвилин варити не варто — жовток змінює колір на зеленувато-сірий і виглядає непривабливо, пише УНІАН.
Як зварити ідеальні яйця:
- Вибирайте не дуже свіжі яйця - вони легше чистяться.
- Покладіть їх у каструлю та залийте холодною водою - приблизно на 2 см вище рівня яєць.
- Доведіть воду до легкого кипіння на середньому вогні.
- Одразу після закипання води починайте стежити за часом: залежно від того, які ви хочете отримати яйця варіть їх 4-6 хвилин (щоб яйця були рідкі), 7-9 хв (середньої густоти) або 10-12 (густі).
- Щойно час закінчиться, швидко перекладіть яйця у крижану воду на 5–10 хвилин. Це зупинить їх приготування та забезпечить легше очищення.
Яких помилок слід уникати при варінні яєць
- Не кладіть яйця у гарячу воду, щоб уникнути розтріскування та нерівномірного приготування.
- Не ігноруйте перекладання зварених яєць у крижану воду, інакше вони вийдуть переварені.
- Не вгадуйте часу приготування, а відмірюйте його точно, щоб отримати бажану консистенцію яєць.
Радіо Трек: НОВИНИ