Скільки варити яйця, щоб вони були ідеальними: назвали точний час

Покрокова інструкція з приготування ідеальних варених яєць

Рідкі яйця варять 4–6 хвилин. Білок стає твердим, але ніжним, а жовток залишається рідким.

Яйця середньої варки готують 7–9 хвилин. Жовток кремовий і м’який, але не рідкий.

Круто зварені яйця потрібно варити 10–12 хвилин. Жовток стає твердим, але не крейдяним.

Більше 12 хвилин варити не варто — жовток змінює колір на зеленувато-сірий і виглядає непривабливо, пише УНІАН.

Як зварити ідеальні яйця:

  • Вибирайте не дуже свіжі яйця - вони легше чистяться.
  • Покладіть їх у каструлю та залийте холодною водою - приблизно на 2 см вище рівня яєць.
  • Доведіть воду до легкого кипіння на середньому вогні.
  • Одразу після закипання води починайте стежити за часом: залежно від того, які ви хочете отримати яйця варіть їх 4-6 хвилин (щоб яйця були рідкі), 7-9 хв (середньої густоти) або 10-12 (густі).
  • Щойно час закінчиться, швидко перекладіть яйця у крижану воду на 5–10 хвилин. Це зупинить їх приготування та забезпечить легше очищення.

Яких помилок слід уникати при варінні яєць

  • Не кладіть яйця у гарячу воду, щоб уникнути розтріскування та нерівномірного приготування.
  • Не ігноруйте перекладання зварених яєць у крижану воду, інакше вони вийдуть переварені.
  • Не вгадуйте часу приготування, а відмірюйте його точно, щоб отримати бажану консистенцію яєць.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook