Скільки ще може тривати війна: Експерт назвав можливі сценарії

Найкращий та найгірший сценарії

Військовий експерт Ігор Романенко розповів, коли можливе припинення активних бойових дій в Україні.

За його словами, є три сценарії розвитку воєнних подій. Щодо найкращого з них, то існує висока ймовірність того, що наступного року настане час для проведення переговорів і припинення бойових дій на території України.

А ось найгірший варіант розвитку війни можливий за умови, якщо до влади у США прийде новий президент, який зупинить надання всієї допомоги.

Це лише погіршить ситуацію. Звісно, це теж може призвести до переговорів з путіним, але повністю на умовах, які не задовольняють Україну, – зауважив Ігор Романенко.

Існує і третій варіант розвитку подій у війні. Це можливо якщо у США перейдуть від режиму очікування до рішучих дій з надання всебічної військової допомоги Україні та зняття заборон на використання далекобійної зброї.

Якщо буде своєчасне постачання озброєння та техніки, про які ми просимо, то наші воїни могли б уже цієї осені стабілізувати ситуацію на фронті та зупинити просування противника. А далі – формувати необхідні резерви та ресурси, щоб на кінець 2024 року розпочати масштабні деокупаційні дії, які надалі дозволяли б мати надію, що 2025 року ми досягли такого стану, щоб на твердій позиції сильного вести переговори з противником, – додав військовий експерт.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook