Сира картопля прямо на сковорідку, а зверху - все, що є: ситна піца без тіста за 20 хв (РЕЦЕПТ)

Якщо голодні, а вдома майже нічого нема - чудовий варіант вирішення проблеми

Картопляна піца на сковороді - найпростіший вихід із ситуації, коли вдома обмаль продуктів, а їсти хочеться вже Рецепт простий, начинку можна робити на свій смак - як овочеву, так і м’ясну, або ж просто готувати «змішану піцу».

За бажанням в основу, крім картоплі та яєць, можна додати 1 ст.л. сметани і борошно. Але це - не обов’язково.

Інгредієнти:

  • картопля 5-6 шт.
  • яйця - 1-2 шт.
  • сіль, перець, приправи - до смаку
  • начинка - на власний смак

Приготування:

Картоплю чистимо, загальна маса вже очищеної має бути орієнтовно 500 г, тоді основа виходить приблизно 1.5 см завтовшки. Однак кількість картоплі за бажанням можна і зменшити.

Картоплю натираємо на великій тертці, рідину віджимати не потрібно, відразу солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції.

Додаємо яйця, добре все вимішую.

На сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо натерту картоплю. Акуратно розрівнюємо, формуючи рівну основу. Готувати треба на повільному вогні, під закритою кришкою - до 10 хв. За цей час нижня частина має підрум’янитися.

 

Тоді перевертаємо картопляну основу і додаємо трішечки будь-якого соусу (сметанного чи майонезного, а також томатний соус або кетчуп).

Тепер починаємо викладати начинку: це може бути м’ясо, ковбаса, сосиски, будь-який сир, болгарський перець, оливки, помідори, солоні огірки тощо.

Накриваємо все кришкою і готуємо ще приблизно 10-12 хв (усе залежить від товщини шару картоплі).

Джерело: Школа Життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook