Сім звичних продуктів, які нищать нирки
Нирки відіграють ключову роль у фільтрації токсинів та виведенні зайвої рідини. Їх треба берегти змолоду
Цілозерновий хліб
Шкідливий цей продукт є для людей з проблемними нирками. Усе через високий вміст фосфору та калію. Одна скибочка цілозернового хліба містить 70 мг калію і 57 мг фосфору.
А білий хліб містить всього 25 мг.
М'ясо
Тваринні білки обтяжують метаболізм. Надлишок м'яса може призвести до розвитку каменів у нирках, тому що м'ясо містить велику кількість пуринів, які стимулюють вироблення сечової кислоти, а це одна з найпоширеніших причин появи каміння.
Банани
Через високий вміст калію, банани небезпечні для людей з порушеними функціями нирок.
Здорова доросла людина повинна споживати з їжі 3500-4700 мг калію на день, а середній банан (150 г) вже містить близько 537 мг.
Авокадо
Знову усе через калій. Авокадо містить його досить багато. Люди, які мають проблемні нирки, мають дотримуватися дієти, а авокадо споживати тільки час від часу.
Сіль
Нирки любителів солоної їжі працюють з надзусиллями. Нирки не можуть вивести всю воду, тому це може призвести до підвищеного тиску.
Робіть ставку на приправи без солі.
Молочні продукти
Молоко небезпечне для нирок через високий вміст фосфору. Якщо нирки переобтяжити молочними продуктами, вони не зможуть вивести надлишок фосфору, і це призведе до ламкості костей, і зростання ризику переломів.
Апельсин та апельсиновий сік
У той час як апельсин і сік з нього самі по собі низькокалорійні і багаті на вітамін С, вони також містять високий рівень калію. Один середній апельсин дає 240 мг калію, одна чашка апельсинового соку може містити близько 470 мг.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування
Радіо Трек: НОВИНИ