Швидкий маринад і салат. Як смачно приготувати м’ясо, коли зовсім мало часу

Всього 15 хвилин

Для приготування ідеального стейка часто потрібно більше часу і вишуканості, ніж ми можемо собі дозволити в будні. Тому ділимося простим рецептом м’ясного маринаду, який можна швидко приготувати в будь-який день.

Щоб приготувати це м'ясо, знадобиться всього 15 хвилин маринування, тому вам не доведеться довго чекати, як це зазвичай буває зі стейками.

Поки м'ясо маринується, ви встигнете зробити легкий літній салат з огірків і груш.

Інгредієнти:

  • ½ склянки соєвого соусу
  • 2 ст.л. дрібно натертого свіжого імбиру
  • 2 ст.л. білого цукру
  • 1 ст.л. кунжутної олії
  • 4 середніх зубчики часнику, дрібно натертих
  • Сіль і мелений білий перець
  • 700 г вирізки, нарізати шматочками по 5 см
  • 6 ст.л. рисового оцту
  • 1 огірок, нарізаний соломкою
  • 1 груша, нарізана соломкою
  • 1 ст.л. смаженого насіння кунжуту

Приготування:

У невеликій мисці змішайте соєвий соус, імбир, 1 столову ложку цукру, кунжутну олію, часник і 1 чайну ложку білого перцю, поки цукор не розчиниться. Додайте яловичину та перемішайте, щоб вона покрилася шаром маринаду.

Накрийте і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин.

Тим часом в окремій середній мисці змішайте оцет, що залишилася 1 столову ложку цукру і 1 чайну ложку солі. Вмішайте огірок і грушу. Накрийте кришкою і поставте в холодильник до подачі.

Нагрійте решітку з духовки для смажіння, дістаньте яловичину з маринаду і обсушіть паперовими рушниками.

Помістіть шматочки м'яса на решітку, встановлену на деку з бортиком.

Готуйте на невеликому вогні протягом 7-10 хвилин, перевернувши м'ясо в процесі готування.

Злийте воду з огіркової суміші та перекладіть салат на велику тарілку. Посипте його кунжутом. Викладіть стейки до салату.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook