Швидкі хлібці на воді з молоком: магазинний хліб у порівнянні з ними — «відпочиває» (РЕЦЕПТ)

Дуже смачні домашні булочки — і до супу, і до чаю, з хрусткою скоринкою

Інгредієнти:

  • біле пшеничне борошно - 500 г
  • молоко - 200 мл
  • сухі «швидкі» дріжджі - 2 ч.л.
  • яйця - 2 шт.
  • масло вершкове або олія - 50 г / 40-50 мл
  • вода - 40-50 мл
  • цукор - 1 ч.л.
  • сіль - 1-2 дрібки (до смаку)

Приготування:

Беремо зручну для замішування тіста глибоку, широку миску, в яку просіюємо усе борошно. Зробити це обов’язково, адже воно має бути повітряним, щоб хлібці добре пропікалися!

Трохи підігріваємо молоко (не кип’ятимо!), розчиняємо сухі дріжджі та розмішуємо, щоб вони розчинилися. Вершкове масло тим часом швиденько розтоплюємо у мікрохвильовці.

Вливаємо у борошно молоко з дріжджами, додаємо пару дрібок солі та цукор. Замішуємо тісто.

Робимо це прямо рукою, добре промішуючи. Даємо йому відпочити 5 хв.

Далі додаємо решту продуктів, вбиваємо яйця, вливаємо воду. Ще раз усе добре вимішуємо.

Тісто вийде густим, але при цьому м’яким. Воно не має липнути до рук.

Залишаємо тісто у мисці приблизно на 20 хв, попередньо його накривши.

Тепер лишилося тільки спекти хлібці. Насипавши трохи борошна на робочу поверхню, викладаємо тісто. Трохи пром’явши його руками, розділяємо на рівні частини.

Залежно від розміру можна зробити штук 15 малесеньких хлібців або ж 10 штук більших.

Ліпимо хлібці руками, надаючи їм потрібної форми

Застеливши папером деко, розкладаємо наші хлібці. Печемо їх у розігрітій до 200°С духовці - 20-25 хв.

Джерело: Школа Життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook