Штучний інтелект порахував, скільки грошей треба українцям для комфортного життя 

У розрахунок взяв витрати на оренду житла, транспорт, харчування і навіть похід в кафе 

Житло і комуналка 

Це найбільша стаття витрат. У Києві, Одесі чи Львові, оренда однокімнатної квартири може змінюватись від 10 000 до 18 000 грн на місяць. Комунальні послуги для такої квартири додають ще близько 3000–4000 грн на місяць. Таким чином, витрати на житло та комуналку становлять значну частину бюджету – від 13 000 до 22 000 грн щомісяця.

Харчування

Якщо готувати вдома, то на продукти необхідно від 5000 до 7000 грн на одну особу. Якщо ж ви волієте харчуватися поза домом або регулярно відвідуєте кафе, ця сума буде значно вищою. Наприклад, одна вечеря в кафе чи ресторані може коштувати 500–700 грн.

Транспорт

Щомісячні витрати на транспорт залежать від того, яким видом транспорту ви користуєтесь. Якщо користуватися виключно громадським транспортом, то в тисячу гривень можна вкластися.  Утримувати власний автомобіль - дорожче. Це й витрати на паливо, техобслуговування та можливі ремонти, що додасть кілька тисяч гривень до загального бюджету.

Дозвілля 

Це стаття витрат на кіно, кафе, спортивні клуби та навіть короткі поїздки на відпочинок. Такі розваги можуть коштувати від 3 000 до 10 000 грн на місяць, залежно від ваших уподобань та активності. Також сюди можна включити відвідування театрів, концертів чи спортивних заходів.

Особисті витрати

Кожна людина регулярно витрачає гроші на одяг, косметику, догляд за собою та інші дрібні потреби. Ці витрати можуть змінюватись, але в середньому становлять близько 2 000–5 000 грн на місяць.

То стільки грошей потрібно українцям на думку ШІ

Для комфортного рівня життя людині необхідно заробляти від 23500 до 45000 грн на місяць.

Ця сума буде змінюватись залежно від регіону проживання, звичок та способу життя, але вона дає уявлення про те, скільки необхідно, щоб покрити базові потреби та дозволити собі додаткові витрати на відпочинок та розваги.

Джерело: internetua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook