Шоколадний торт «Пінчер» з вишнею: з ним впорається навіть лінива господиня
Приготуйте власноруч десерт на Новий рік
Торт «Пінчер» стане родзинкою будь-якого застілля. Солодкий крем і кислувата вишня у шоколадному коржі роблять неймовірне поєднання смаків.
Інгредієнти для тіста:
- Яйця - 2 шт.,
- цукор - 150 г,
- згущене молоко - 150 мл,
- сметана - 200 мл,
- борошно - 300 г,
- какао - 2 ст. л. з гіркою,
- сода - 2 ч. л. без гірки,
- оцет - 2 ч. л.
Інгредієнти для сметанного крему:
- сметана 20% - 700 мл,
- цукрова пудра - 200 г.
Інгредієнти для начинки:
- свіжа чи сушена вишня.
Збиваємо яйця з цукром до збільшення об’єму, додаємо згущене молоко та сметану, ретельно перемішуємо. Слідом додаємо соду, погашену оцтом, перемішуємо і додаємо просіяне через сито борошно з какао. Тісто поділяємо на 2-3 коржі.
Розігріваємо духовку до 180°С.
Виливаємо частину тіста на деко, вистелене пергаментним папером. Випікаємо приблизно 15-20 хвилин. Потім робимо те саме з іншими. Коржі залишаємо холонути.
Для крему перемішуємо сметану з цукровою пудрою вінчиком або ложкою. Збивати не треба.
Збираємо торт.
З першого коржа вирізаємо коло. Інші коржі нарізаємо кубиками приблизно 3*3 см. Занурюємо кожен кубик в крем і викладаємо на основу, після кожного шару викладаємо начинку (сухофрукти, горіхи, вишню).
Форма та декор торта залежатиме від вашої фантазії, можна зробити гостру форму, а можна зробити у формі півкулі.
Для декору торт можна залити торт Пінчером шоколадом, який потрібно розтопити 1:1 з вершками.
Відправляємо новорічний десерт на 5-8 годин у холодильник і потім смакуємо.
Джерело: apostrophe
Радіо Трек: НОВИНИ