«Шкільна» мініпіца, але в рази смачніша: Найсмачніший перекус за простим рецептом
Таке обожнюють всі
Піца готується дуже просто та швидко. А, якщо спекти у вигляді маленьких виробів, то ще й дуже зручно.
Секрет створення ідеальної мініпіци з ковбасою та сиром – дуже простий. Дотримуйтесь простої інструкції, і у вас вийде страва, яку свого часу обожнювали тисячі школярів.
Інгредієнти:
Для тіста:
- молоко – 150 мл
- вода – 100 мл
- борошно – 500 г
- сухі дріжджі – 7 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 1 ч. лож.
- рослинна олія чи масло – 30 г
Для начинки:
- ковбаса – 250 г
- солоні огірки – 1-2 шт.
- сир – 250 г
- печериці – 2-3 шт.
До ледь теплого молока додаємо цукор та дріжджі.
Вбиваємо яйце, додаємо сіль і просіяне борошно.
Вливаємо олію та замішуємо м’яке тісто. Залишаємо його підходити в теплому місці на годину – півтори. Після цього знову розминаємо тісто й залишаємо його ще на годину.
Для начинки нарізаємо ковбасу та солоні огірки кубиками, нарізаємо печериці, сир натираємо на великій терці.
Тісто ділимо орієнтовно на десять частин і залишаємо під рушником.
Кожен шматочок тіста розкочуємо в пласт діаметром 13–15 сантиметрів. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, і залишаємо на 15 хвилин під рушником.
Змащуємо піцу кетчупом, викладаємо начинку. Також можна додати майонез. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15–20 хвилин.
Джерело: napensii
Радіо Трек: НОВИНИ