Щодо ділянки під храм УПЦ у Рівному звернуться до Президента, Генпрокурора та голови СБУ

Так вирішили на засіданні депутатської комісії з вивчення законності будівництва церкви

Це ділянка на вулиці Дачній, 19. Звести храм на ній хотіла УПЦ, якій ділянка належить. Але депутати вже кілька місяців шукають порушення у відведенні ділянки і навіть їх знайшли. Так, голова комісії міськради Рівного з вивчення законності цього будівництва Ірина Пилипчук розповіла, що у документах на ділянку є неправомірне збільшення її площі майже на 12 соток і підробка підпису.

Говорить Ірина Пилипчук:

Вивчивши пакет документів, ми прийшли до висновку, що тут, ймовірно, є підробка в державному акті, а також неправомірне дописування ділянки в державний акт 1995 року. Дописування ділянки, яка була виділена 1998 року. Тобто в державний акт 1995 року дописали-домалювали ділянку 1998 року, що апріорі неможливо.  

Щоб дізнатися правду, депутати вирішили просити зробити незалежну експертизу документів на ділянку. Адже, за словами Ірини Пилипчук, якщо вони виявляться підробкою, ділянку повернуть у комунальну власність Рівного. Погодити проведення експертизи має міськрада, оскільки робота експертів – платна.

Ірина Пилипчук каже, що, вочевидь, документи на ділянку підробили ще тоді, коли вона належала громадянці Олені Булавській, яка з 2006 року живе у Росії.

Нагадаємо, що на ділянці, на якій церква планувала збудувати храм, депутати пропонували звести дитсадок.  

Наші новини у Тelegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook