Без маршруток: перевізники Рівного - про ідею влади витіснити їх з ринку перевезень

Ідею зі скорочення кількості маршруток і натомість заміни їх на тролейбуси збирається втілювати міська влада Рівного

Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Прощай, маршрутко: у Рівному відмовлятимуться від міських автобусів

Президент Союзу перевізників України Валентин Демчук (на фото) каже, що великогабаритний громадський транспорт курсує у всіх великих містах Європи, тому і Рівному треба до такого прагнути. Також повідомив, що знайомий з такою ініціативою влади:

Вона існує достатньо давно. Є бажання розвантажити центр міста, щоб зробити легший проїзд взагалі всьому транспорту, в тому числі і громадському. На мою думку, це потрібно робити. Але зробити це раптово не вдасться, оскільки немає бажаючих інвесторів завести такий транспорт до нас. А самі перевізники сьогодні фінансово не спроможні закупити такий транспорт, оскільки тариф на проїзд - достатньо низький і окупити ці вкладення буде достатньо тяжко.

Тому, на думку Валентина Демчука, потрібні кроки влади, щоб передбачити компенсацію перевізникам, по-перше, за перевезення пільгових категорій населення. По-друге, в усій Європі громадський транспорт є дотаційним, тож і Україні пора переходити до надання дотацій з бюджету замість підвищення тарифів на проїзд.

Президент Союзу перевізників вважає, що перевізники не будуть протестувати через ініціативу влади скоротити кількість автобусів. Адже поки у місті не скрізь є тролейбусні лінії, щоб можна було взагалі відмовитися від маршруток. А придбаний нещодавно владою Рівного дуобус, який може рухатися як з допомогою тролейусних ліній, так і без них, уже показав, що його надовго не вистачить, адже кілька разів ламався. Окрім цього, за словами Валентина Демчука, нині настрій у перевізників через зростання витрат і зменшення доходів такий, що скоро вони й самі покинуть бізнес з пасажирсьикх перевезень, тож не буде кого витісняти. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook